İmamoğlu: Biri Esenyurt’u boğmuş

İBB Başkanı’ndan yardımcılarına talimat: Esenyurt’u boğanın elinden kurtaralım

Fotoğraf: İBB

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt Belediyesi’nde ilçeyle ilgili olarak gerçekleştirilen sunumun ardından ilçedeki yapımı devam eden bazı projeleri yerinde inceledi.

İmamoğlu’na, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ile birlikte İBB Genel Sekreter Yardımcıları Orhan Demir, Murat Kalkanlı ve Mehmet Çakılcıoğlu eşlik etti.

Heyet sırasıyla yapımlarını farklı kurumların üstlendiği Nikah Sarayı-Otopark-Sağlık Ocağı Projesi, Kıraç-Esenyurt Arası Kavşak ve Ortak Alt Yapı İnşaatı Projesi ile Kıraç Camii ve Kapalı Pazar-Gençlik ve Kültür Merkezi Projesi’nde incelemelerde bulundu.


İmamoğlu, 6 dönemdir Kıraç Mahallesi Muhtarı olarak görev yapan Mustafa Başboğa’yı da muhtarlık binasında ziyaret etti.

O ana kadar gezdiği projelerin planlarını muhtarlıkta inceleyen İmamoğlu, yardımcılarına, ortak noktaları zamanında bitirilememiş olan inşaatların maliyetlerinin bir an önce çıkarılması talimatını verdi.


İmamoğlu, son olarak Esenyurt sınırları içinden de geçen BOTAŞ Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nde incelemelerde bulundu.

Bölgenin, Yaşam Vadisi olarak önerdikleri alan olduğu bilgisini paylaşan İmamoğlu, yardımcılarına, “BOTAŞ Hattı çevresiyle ilgili neler yapılabilir? Buna çalışalım. Bütünüyle BOTAŞ Hattı’nın park düzenini beraber analiz etmeniz gerekecek. Esenyurt adına potansiyel park alanlarının ve ihtiyaçlarının çözümüne yönelik planlama yapmalıyız. Esenyurt’u birisi boğmuş. O boğanın elinden kurtaralım Esenyurt’u” diyerek talimat verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU