Ege'de şiddetli yağmur: İzmir, Milas, Didim, Kuşadası'nda sel

Gece saatlerinde başlayıp, sabaha kadar devam eden yağmur hayatı olumsuz etkiledi

Fotoğraf: İHA

Ege'nin birçok bölgesinde yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. İzmir, Milas, Didim ve Kuşadası'nda yer yer sel oluştu.

İzmir'de gece gündüze döndü

İzmir sokakları ve caddeleri gece saatlerinde başlayan sağanak yağış nedeni ile sular altında kaldı. Yağış sebebiyle birçok ev ve iş yeri zarar gördü. 

Şimşek çakma esnasında vatandaşların telefonlarına yansıyan görüntülerde İzmir’de adeta gece gündüze döndü.
 

 

Kuşadası’nda sağanak yağmur sonrası sel

Kuşadası'nda gece yarısı başlayan sağanak yağmur, yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle bazı yollar kapandı. Ekiplerin çalışması sonucu kapanan yollar yeniden trafiğe açıldı.

Kuşadası'nda sabaha kadar aralıklarla devam eden sağanak yağmur, Söke-Kuşadası karayolunda zaman zaman aksamalara neden olurken, mevsim normalleri üzerindeki yağmur suları Yeni Aydın yolu kavşağı, Otogar kavşağı ile Kuşadası Ticaret Odası ile Kuşadası Emniyet Müdürlüğü önünde de yolun karşılıklı bölümlerini göle çevirdi, bazı araçlar yollarda kaldı. Ayrıca, Ege Mahallesi’nin çevre yolu bölümünde toprak kayması sonucu yolun bir bölümü trafiğe kapandı. Meteorolojik uyarı nedeniyle Kuşadası Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan ekipler sabaha kadar çalışarak, yağmur suları nedeniyle kapanan yolları trafiğe açtı, yollarda kalan araçlara yardım etti. Bu arada, Siteler bölgesi ile Güzelçamlı ile Davutlar'da da sağanak yağmur nedeniyle bazı evlerin giriş bölümlerini su bastı.

 

Milas da yağışa teslim

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından dün yapılan “kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağış” uyarısının ardından Milas’ta yağmur akşam saat 23.00 sıralarında başladı. Sabah saatlerine kadar aralıksız devam eden yağmur nedeniyle, Milas’ın birçok bölgesi sular altında kaldı. Üçyol mevkiinde yer alan binaların zemin katları ve giriş bölümleri ile binalar önünde park halinde bulunan araçlar sular altında kaldı. Yağan yağmurlar nedeniyle Eski Hastanenin istinat duvarı çöktü. Şehir merkezinde de benzer görüntüler yaşandı.

Yağmurun, Milas merkeze tahmin edilenin üzerinde metrekareye 115.6 kilogram olarak düştüğü öğrenildi.

Didim'de hayat felç

Didim’i şiddetli yağış vurdu. İlçede dün gece başlayan şiddetli sağanak yağışlar ilçede yaşamı felç etti. Sabaha kadar etkili olan yağış nedeniyle başta Altınkum bölgesi olmak üzere birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Altınkum’un yanı sıra Efeler, Cumhuriyet, Mavişehir ve Mersindere mahallelerinde birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Didim-Söke yolunun Mavişehir bölgesinde ise ana yol iki farklı noktada sular altında kaldı. Sabah saatlerinde yol araç geçişine kapanırken, suların çekilmesiyle yol trafiğe açıldı. Mersindere Mahallesi'nde ise bir otomobil sel sularına dayanamayıp denize sürüklendi. Bölgedeki birçok ve iş yeri zarar görürken, plaj ise çamur deryasına döndü.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü dün Ege Bölgesi'nde sağanak ve gök gürültülü sağanak öngördüğünü açıklamıştı.  Sağanağın, İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyordu.  Vatandaşların yağış nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum, heyelan ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istenmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU