Tunceli’de askeri aracın çarptığı genç hayatını kaybetti

Tunceli’de 21 yaşındaki Onur Er'in askeri aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdiği öne sürülüyor

Tunceli'de askeri aracın çarptığı Onur Er hayatını kaybetti / Fotoğraf: Independent Türkçe

Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Göktepe Köyü'ndeki balık restaurantında yemek yedikten sonra karşıdan karşıya geçmeye çalışırken askeri aracın çarptığı Onur Er, hayatını kaybetti. 

Independent Türkçe’ye açıklamada bulunan baba Cebrail Er, askeri aracın hızlı olması nedeniyle oğlu Onur Er’in yaşamını yitirdiğini savundu.

“Düz ve dört şeritli yolda nasıl görmezler”

Oğlu Onur Er’in arkadaşlarıyla Mazgirt'e bağlı Göktepe köyündeki balık restaurantına yemek için gittiklerini ifade eden baba Er, “Onur yemek yedikten sonra Çimenli Köyü’ne dönmek için arkadaşlarının yanından ayrılıyor. Akşam saat 20.00-20.30 sularında karşıdan karşıya geçeceği sırada oradan geçen askeri konvoyun altında kalıyor. Yol düz ve dört şeritli. Nasıl olurda oğlumu görmezler” dedi.

Cenazenin uzun süre yolda bekletildiğini iddia eden baba Er, olay yeri incelemesinden sonra cenazenin önce Mazgirt’e oradan da otopsi işlemleri için Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini söyledi.

“Sorumlular hakkında şikayetçi olacağım”

Cenazeyi yarın saat 12.00’de Tunceli merkez ilçesi Çimenli Köyü’nde toprağa vereceklerini aktaran baba Cebrail Er, sorumlular hakkında şikayetçi olacağını kaydetti.

11 Eylül’de Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi’nde de seyir halindeki polise ait zırhlı araç 6 yaşındaki Efe Tektekin’e çarpmış, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırılan Tektekin yaşamını yitirmişti.

3 Mayıs 2017’de de Şırnak’ın Silopi ilçesinin Karşıyaka Mahallesi’nde panzer manevra yaparken bir eve çarpmıştı. 

Kazada içeride uyuyan 7 yaşındaki Muhammed Yıldırım ve 6 yaşındaki kardeşi Furkan Yıldırım hayatını kaybetmişti. 
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU