7 yaşındaki Emine için Berlin’de kök hücre bağışı düzenlenecek

Almanya'da 7 yaşındaki Türk kızı kurtarmak için kampanya başlatıldı. Bağışıklık sistemi hastası olan Emine E. için kök hücre bağışı etkinliği yapılacak. Baba Abdullah E. özellikle Türkleri bağışçı olmaları için çağırdı

Fotoğraf: AA

Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayan Abdullah ve Ayşe E'nin 7 yaşındaki Emine E.’ye kronik granülomatöz hastalığı (KGH) teşhisi konuldu. Küçük kızın kurtulabilmesi için ilik nakli yapılması gerekiyor.

Alman Kemik İliği Bankası (DKMS)organizasyonunda bağışıklık sistemi rahatsızlığı bulunan 7 yaşındaki Emine E. için kök hücre etkinliği başlatılıyor.

3 Ekim'de yerel saatle 11.00-15.00 arasında Berlin'deki An der Packwisch İlkokulunda düzenlenecek etkinlik için bağışçılar bekleniyor.

‘Özellikle Türkler bağış yapsın’

Küçük kızın babası Abdullah E, aynı hastalık yüzünden 4 yıl önce 2 yaşındaki bir çocuklarını kaybettiklerini, aynı acıyı bir kez daha yaşamak istemediklerini söyledi.  Kök hücre etkinliğine özellikle Türklerin katılmasını isteyen Abdullah E. şöyle konuştu:

Doktorlar bu rahatsızlığın tedavisi için gereken kök hücrenin, Türkiye ve o coğrafyadan gelenlerde bulunma şansının daha fazla olduğunu söylüyor. O nedenle herkesi bağış etkinliğine davet ediyorum. Bu konuda destek olan herkesten Allah razı olsun.

Abdullah E. kızı Emine'nin hayatının en ufak bir enfeksiyonda bile riske girdiğini de sözlerine ekledi.

İlik nakli yapılması gerekir

Kronik granülamatöz hastalığı(KGH), kalıtsal primer bağışıklık sistemi yetmezliğidir. Hastaların bağışıklık sistemi bazı bakteri ve mantarlara karşı görevini yapamaz. Normal kişilerde çok hafif seyreden hastalıklar KGH hastalarında yaşamı tehdit edecek boyutta enfeksiyona neden olabilir.

Hastalık nedeniyle ciltte, karaciğer, akciğer, beyin ve kemik dokusu gibi organlarda apseler oluşmaya başlar. Hastalığın tedavisinde uygun verici bulunduğunda kemik ilik nakli ile çok iyi sonuçlar alınabilir.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU