Bir genç bıçaklanarak öldürülürken onlarca yaşıtı saldırıyı izleyip Snapchat’ten paylaştı

Kavga görüntüleri sosyal medya platformlarında yer aldı

Khaseen Morris'in kız kardeşi, "O herkese yardım eden biriydi ancak kimse ona yardım etmedi" dedi (Nassau County Teşkilatı)

ABD’de 16 yaşındaki bir kişi bıçaklanıp öldürülürken onlarca genç olayı izleyip telefonlarıyla görüntüledi.

Polis yetkilileri, Khaseen Morris adlı gencin New York eyaletinde yer alan Nassau County kentindeki Oceanside Lisesi yakınlarında bir alanda pazartesi günü öldürülmesinin ardından 18 yaşındaki Tyler Flach’i ikinci dereceden cinayetle suçluyor.

Saldırıya 50-70 kadar kişinin tanıklık ettiğini ancak emniyet güçlerini aramak ya da Morris’i savunmak gibi bir girişimde bulunmadığını belirten polis, yaşanan kavgaya dair görüntülerin Snapchat’te ve diğer sosyal medya platformlarında paylaşıldığını ifade etti.

Olayla ilgili 17 yaşında başka bir gencin de kolunun kırılması nedeniyle tedavi için hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nassau County Polis Teşkilatı’ndan dedektif yüzbaşı Stephen Fitzpatrick pazartesi günü öğleden sonra yaşanan kavganın, “genç bir kızla ilgili ve bu kişinin kiminle çıkabileceğine ya da takılabileceğine dair” tartışmada Morris’e saldıran 7-8 kişilik bir grup arasında çıktığını söyledi. Polis ayrıca, birinci sınır öğrencisi Flach’in söz konusu genç kızın eski sevgilisinin “bir arkadaşı” olduğunu kaydetti.

Göğsünden bıçaklanan Morris, kaldırıldığı South Nassau Communities Hastanesi’nde aynı gün yaşamını yitirdi.

Flach’in avukatıysa, müvekkilinin suçlamaları reddetmesini beklediğini söyledi. Avukat Ed Sapone, Newsday gazetesine yaptığı açıklamada, Flach’in “kendisinin masum olduğuna inancının hala güçlü olduğunu” ve “er ya da geç ismini temize çıkarmak için teslim olma yönünde sağduyulu bir adım attığını” ifade etti. Savunma ekibinin saldırı videosunda kayda girmemiş olan “önemli bir bilgiyi uygun bir zamanda” açıklayacağını kaydeden Sapone ayrıca, ilave bilgiler paylaşılıncaya kadar Oceanside topluluğundan “hüküm verme süresini uzatmalarını” istedi.

 

Tyler Flach.jpg
Tyler Flach (Nassau County Polis Teşkiatı)

 

Oceanside Okulları Başmüfettişi Phyllis Harrington ise çarşamba günü YouTube’da paylaştığı bir videoda, öğrenciler ve aileleri sosyal medya konusunda “kısıtlama uygulamaya ve muhakeme gücüne başvurmaya” çağırdı ve aileleri çocuklarının sosyal medya kullanımını takip etmesi konusunda teşvik etti.

Harrington, “Okulumuzun emniyet ve asayişi adına söylentilerin yayılmasıyla uğraşmamak önemli” dedi.

Saldırının gerçekleştiği bölgede çarşamba gecesi ikincisi düzenlenen ve Morris’in anısına gerçekleştirilen gece nöbetinde bir araya gelen 300’den fazla kişi adaletin yerine getirilmesi çağrısı yaptı.

 


Nassau County Bölge İdarecisi Laura Curran’dan yapılan açıklamaya göre polis birimleri Oceanshide Lisesi ve çevre okullarda devriye gezmek üzere görevlendirilecek. Bölge yetkilileri ayrıca öğrencileri desteklemek için ruh sağlığı hizmetleri de teklif ediyor.

“Yalnızca gençlerimizden değil tüm bölge sakinlerimizden rica ediyorum: Eğer bir kişinin ciddi bir tehdit altında olduğuna şahit olursanız lütfen telefonlarınızı yardım etmek için kullanın, beğeniler ve paylaşımlar için değil” diyen Curran, “Kolluk kuvvetlerimiz ve ilk yardım ekipleri, tehlikeli durumlarda can kurtarmak için eğitiliyor ve insanların hayatı birkaç saniyeye bağlı olabilir” diye ekledi.

Khaseen’in kız kardeşi Keyanna Morris ise olayla ilgili dün ABC News’e açıklama yaptığı açıklamada, “O, herkese yardım eden biriydi ancak kimse ona yardım etmedi (…) Anneme, sonunda kimsenin kendisini yargılayamayacağı bir okul bulduğu için ilk kez bu kadar mutlu olduğunu söylemişti” diye konuşmuştu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU