Trump: Evsizler yüzünden prestijli şehirlerdeki yatırımcılar ülkeden kaçıyor

“Los Angeles, San Francisco ve diğer birçok kentin bu yaşananlara izin vererek kendini yok etmesine izin veremeyiz”

Trump San Francisco ve Los Angeles'da görev yapan polislerin evsizlerden dolayı hastalanıp hastaneye kaldırıldığını da iddia etti (AFP) 

ABD Başkanı Donald Trump Kaliforniya gibi eyaletlerde evsizlere yönelik federal kısıtlama getirme tehdidinden sonra, sokaklarda yaşayan evsizlerden dolayı önde gelen yabancı yatırımcıların ülkeden kaçtığını iddia etti.

The Independent’ta yer alan Chris Riotta imzalı habere göre, Trump iki günlük ziyaret için Kaliforniya’ya giden ABD başkanlık uçağı Air Force One’da gazetecilere yaptığı açıklamada evsizlerin ülkedeki “en iyi otoyollarda, caddelerde ve en güzel bina girişlerinde” yaşadığını ileri sürdü. Trump bu binalardaki kişileriyse “prestijli olduğu için bu binalara giden, buralarda yaşayan ve büyük meblağlarda vergiler veren kişiler” diye tanımladı.

Kaliforniya’da yaşayan evsizlerin durumunu “iğrenç” diye tanımlayan ve bu kişilerin Los Angeles’la San Francisco kentlerinin prestijlerini düşürdüğünü savunan Trump “Los Angeles, San Francisco ve birçok kentin bu yaşananlara izin vererek kendini yok etmesine müsade edemeyiz. Genellikle başka yerlerden gelen (yabancı) yatırımcılar, prestijlerinden dolayı Los Angeles ve San Francisco’ya taşınıyor. Sonra bir bakıyoruz ki hepsinin sokaklarında çadırlar var” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Trump “San Francisco ve Los Angeles’ta yaşayan kişilerin” bu durumdan sıkıldığını ve “ülkeyi terk etmek istediğini” iddia etti.

Tüm federal ve eyalet çapındaki çabalara rağmen ülkedeki en yüksek evsiz oranı Kaliforniya’da bulunuyor.

Trump geçen hafta Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi üyeleriyle yaptığı toplantıda evsizlerle ilgili duruma dair yakın zamanda adım atacağını söylemişti.

Diğer yandan Kaliforniya eyalet yönetiminin Trump’ın talimatı üzerine evsizliğe ilişkin yeni bir politika arayışında olduğu, ABD Konut ve Kentsel Gelişim Bakanı Ben Carson’ın da eyalet yönetimiyle konuyu görüşmek için Kaliforniya’ya geleceği bildirildi.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU