Rahipler “alkol tüketimi ve zinayı” engellemek için uçaktan kutsal su püskürttü

Rus din adamları uygulama için ülkenin resmi olmayan İyileşme Günü’nü (Sobriety Day) seçti

Rusya’da Ortodoks rahipler yurttaşları madde bağımlılığı ve seksten kurtarmak için şehrin üzerine litrelerce kutsal su döktü.

Din adamları Tver şehri sakinlerini alkol ve madde bağımlığından kurtarmadan önce küçük bir uçağa bindi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uçak yerden yaklaşık 250 metre yüksekliğe çıktıktan sonra rahipler 70 litre kutsal suyu şehrin üzerine döktü.

Uçağın kapısı açılmadan önce ayin yapan din adamları daha sonra büyük bir kadeh içinde suyu yerdekilerin üzerine dökmeye başladı. Uçakta aynı zamanda o gün mucizevi şekilde alkol bağımlılığından kurtulduğunu iddia eden yeni evli bir adamla eşi de bulunuyordu.

Rahip Alexander bu ritüelin “alkol ve uyuşturucu” kullanımını engelleyeceğini ve “zinayı durduracağını” söyleyerek şöyle devam etti:

Her hastalık bir virüsten kaynaklanır ve her bir virüs kötü ruhtur. Bu yüzden her hastalık aslında manevi bir rahatsızlıktır.

Rusya milli içkisi votkaya olan düşkünlüğüyle tanınıyor. Ancak Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre, yeni alkol karşıtı kampanyalar votka tüketimini azaltmaya yardımcı oluyor.

WHO'nun son verilerine göre, ülkede 2005’le 2016 yılları arasında ortalama bir kişinin alkol alımı yılda 15,8 litreden 11,7’ye düştü.

Temmuzda Kolombiya’daki Katolik bir piskoposun şeytanlar tarafından ele geçirildiğini iddia ettiği kentin tamamına askeri helikopterle kutsal su püskürtmeyi planladığı iddia edilmişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU