Türkiye’deki “sivil sesler” etkinlikte buluşuyor

Farklı kentlerden 400 sivil toplum örgütünün (STK) bir araya geleceği etkinlik, 20-21 Eylül tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek

Aktivistlerin STK'ların çalışma alanlarına ilişkin kendi atölyelerini düzenleyeceği festivalde, AB tarafından verilen destekler de tanıtılacak. Yarın başlayacak "Sivil Sesler Festivali", iki gün sürecek / Fotoğraf: sivilseslerfest.org

Sivil toplum örgütleri 20-21 Eylül 2019 tarihlerinde İstanbul Maslak'ta Uniq Hall’de düzenlenecek Sivil Sesler Festivali'nde bir araya gelecek.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu'nun desteğiyle Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM) tarafından gerçekleştirilecek festivale 400 sivil toplum örgütünden katılımcılar buluşacak.

İki gün sürecek etkinlikte sivil toplumun dünden bugüne oluşturduğu değişim tartışılırken, ortaya çıkarılan değer ve gelecek için yapılabilecek işler tartışılacak. Katılımcılar; atölyeler, posterler ve stantlarla seslerini duyurabilecek. 

"Sivil Toplum Sensin: katılım, iyilik, güzellik #Seninsesinde" sloganıyla kurgulanan etkinlikte sivil toplum, “Sivil Toplum Sayesinde” ve “Sivil Toplum İçin” başlıklarıyla tartışılacak.

"Sivil Sesler Festivali"nin etkinlik programı

Festivalin ilk gününde, sivil toplum kavramı, yaşadığımız dünyaya katkısı ve etkileriyle “Sivil Toplumun Etkisi" panelinde ele alınacak. Sivil toplumun her yönüyle yaşama katkı ve etkisinin ele alınacağı panelde, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Operasyon Bölüm Başkanı Andre Lys, İsveç Büyükelçiliği Katılım Öncesi ve İnsani Yardım Bölüm Başkanı Malin Stawe, Uluslararası yardım kuruluşu Action Aid’in Yunanistan Ülke Direktörü Gerasimos Kouvaras ile STGM Kurucu Üyesi ve Doğa Koruma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Sunay Demircan konuşmacı olarak yer alacak.

Festivalin ikinci ve kapanış gününde ise yeni teknolojiler ve dijital dönüşümün sivil topluma etkisi “Sivil Toplum için Teknoloji" panelinde tartışılacak. Cumartesi günü gerçekleşecek panelde İhtiyaç Haritası Kooperatifi'ni temsilen oyuncu Mert Fırat, Dijital Topuklar Platformu kurucusu Elif Doğan, veri eğitmeni ve araştırmacısı Pınar Dağ ile İrlanda’da 30 yılı aşkın süredir yardımseverlik alanında çalışan yazılım mühendisi Eamon Stack konuşmacı olacak.

"Türkiye'nin seslerine kulak verin"

"Sivil Sesler Festivali"nde kadınlardan çocuklara, dijitalden LGBTİ+'ye, kentlerden hayvanlara farklı başlıklarda çalışmalar yürüten STK'lar bir araya gelecek. 

Katılımın ücresiz olduğu festivalde, STK'lar çeşitli atölye ve sunumlarla yer alırken, kendi filmlerini Sivil Sinema’da izleyicilerle buluşturacak.

Etkinlik, "Festivalin Blues Sesi" konseriyle sona erecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU