Adalet Bakanı Gül: Daha düne kadar FETÖ'cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bize ders vermeye kalkışmasınlar

Abdulhamit Gül: Nerede ahlaksızca bir saldırı varsa bilin ki orada FETÖ’nün bir tezahürü vardır

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara'da hükümlü ve tutuklular tarafından iş yurtlarında üretilen mamullerin tanıtımının yapıldığı "Ürün ve El Sanatları Fuarı"nın açılışına katıldı. 

Yargıya yönelik eleştirilere yanıt veren Gül, yalnızca anayasadan ve hukuktan emir aldıklarını söyledi: 

Daha düne kadar FETÖ'cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün FETÖ mücadelesi dersi vermeye kalkmasınlar. Türk yargısına hesap sormaya kalkmasınlar, Türk yargısına töhmette bulunmaya kalkmasınlar. 

Türk yargısı bu mücadelesini büyük bir kararlılıkla sürdürmektedir ve bunu yaparken FETÖ’cülerin yaptığı gibi herkesi aynı çuvala koyarak değil sadece ve sadece hukuktan ve anayasadan emir alarak yapmaktadır. 

Pensilvanya’dan, vesayetçiden, darbeciden emir alanlar değil, anayasadan ve hukuktan emir alarak yargılama yapan bir Türk yargısı var. 

Kim rahatsız oluyorsa olsun. Türk yargısı bağımsızlığını, tarafsızlığını sürdürmeye devam edecektir.


Yargı benim anlayışı olmaz

İdam edilmesinin yıldönümü olan, merhum Başbakan Adnan Menderes'i, rahmetle, minnetle, hürmetle yâd  ederek başlamak istiyorum. 27 Mayıs’tan merhum Başbakan Adnan Menderes'i “Seni buraya getiren irade böyle cezalandırılmalı istiyor sana bu cezayı vermemiz gerekiyor” diyen bir anlayış vardı.

27 Mayıslardan yine geliyoruz darbe dönemlerine. “Bir sağdan bir soldan” diyerek 12 Eylül darbe yargılamasında yine yaşını büyüterek idam edilen gencecik yavrularımızı, idam sehpasına götüren anlayışla yine yargıya vesayetin gölgesini, vesayetçilerin yaklaşımını hepimiz gördük. İşte yine bu yargıdan yine FETÖ döneminin kumpasları ile delil uydurmaları ile devletin belli kademelerinde hiyerarşi bozmak adına delil üreten FETÖ zihniyetinde ki yargı yaklaşımlarını gördük. Bir delil yok ama “Benim şuna ceza vermem lazım, ben bu hiyerarşiyi bozmam lazım, yargı benim olmalı” anlayışıyla insanlara iftira atan, insanları yargı sopasıyla hizaya getirmek isteyen FETÖ anlayışıyla da bu ülke çok acı hatıraları, olayları yaşadı.

FETÖ ile mücadele FETÖ yönetemleriyle yapılmaz

Gül şunları ifade etti:

Örgüt özellikle yargı, emniyet ve orduya sızmıştır, ancak nerede ahlaksızca bir saldırı varsa bilinmelidir ki bu FETÖ’nün bir tezahürüdür. Daha düne kadar FETÖcülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp da FETÖ mücadelesi dersi vermeye kalkmasınlar, Türk yargısına hesap sormaya, töhmette bulunmaya kalkmasınlar. Türk yargısı bu mücadelesini büyük bir kararlılıkla sürdürmektedir. Bunu yaparken FETÖcülerin yaptığı gibi aynı çuvala herkesi koyarak değil, sadece ve sadece hukuktan ve Anayasadan emir alarak yapmaktadırlar. Farkı budur. Pensilvanya’dan emir alanlar, vesayetçiden darbeciden emir alanlar değil, Anayasadan ve hukuktan emir alarak yargılama yapan bir Türk yargısı var. Kim rahatsız oluyorsa olsun, Türk yargısı bağımsızlığını, tarafsızlığını sürdürmeye devam edecektir.

FETÖ ile mücadele, FETÖ yöntemleriyle yapılamaz. Herkes FETÖ’cü ise FETÖ’cü yoktur. Bu FETÖ’nün bir stratejisidir. Masumla suçluyu ayırt etmek kuru ile yaşı ayırt etmek işte Türk yargısının görevidir. Ve Türk yargısı bu mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürmektedir. Bugün bu mücadelede elbette sadece hakim savcının önüne dosyayı atarak da mücadele olmaz. O dosyanın yine hazırlık aşamalarında delilleriyle dosyalarıyla topyekûn bütün kurumlarıyla mücadeleyi yapmak lazım. Yoksa burada kahramanca FETÖ mücadelesi yada diğer terör örgütleriyle mücadele yaparken bu ülkenin bekası, birliği, beraberliği için kahramanca özveri ile çalışan hakim savcılarımızla beraber tüm topyekûn ortak mücadeleyi elbette sürdürmeye devam edeceğiz. 

Burada özellikle bu mücadeleyi sürdürürken mücadele verirken sabahlara kadar adliyede çalışan yargı mensuplarımız onlarla beraber çalışan adliye çalışanlarımız yetmedi evine dosya götüren yargı çalışanlarımızı buradan sevgi ile saygı ile selamlıyorum, Türk yargısı eski yargı 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat'taki brifingçilere selam duran yargı değil artık. Şu benim gibi düşünmüyor ,Pensilvanya'ya itaat etmiyor. O zaman buna ceza vereyim tutuklayayım anlayışıyla hukuk dışı bir yargılamaya giden bir yargı değildir. Sadece ve sadece hukuka ve anayasaya göre karar veren mücadele eden bir yargıdır. Elbette Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk sisteminde eksik kararlar yanlış kararlar yeni giren deliller bilgiler olabilir. Bu konuda da sistem işlemektedir. Bir diğer mahkeme, bir üst mahkeme Yargıtay’ı, Anayasa Mahkemesi, Danıştay’ı bu mücadeleyi de elbette sürdürmektedir. Yargı mensupları sadece kararı ile konuşuyor diye kimse asil, şerefli Türk yargısına saldırmaya kalkmasın. Çünkü Türk yargısı konuşamaz çıkıp bir şey söyleyemez diye bu konuda haksızlığı da asla kabul edemeyiz.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU