İmamoğlu: İBB, TRT'de yayınlanan bir diziye 25 milyon TL aktarmış

Canlı yayında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin önceki dönemde TRT'de yayınlanan bir diziye 25 milyon yardım yaptığını söyledi

Fotoğraf: Haber Global

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, geçmiş dönemde İBB'ye ait iştiraklerden TRT'de yayınlanan bir diziye 20-25 milyon TL civarında para aktarıldığını açıkladı.

İmamoğlu, "Bir TRT dizisine 20-25 milyon lira para niye aktarsın İBB. Bir televizyona bir dizi yapılacaksa buna sponsor olmak belediyenin işi mi? Televizyon reklam alır oradan para kazanır. Sadece bir iştirakten 12,5 milyon TL verilmiş" dedi.

İmamoğlu, 15 Temmuz'da darbecilere karşı direnin bir işçinin işten çıkarılmasıyla ilgili, "Biz kovmadık. Görev değişikliği yapınca kendisi işten ayrıldı" dedi.

Haber Global canlı yayınında açıklamalarda bulunan İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 'kırık sandalye'

Orada elbette bir oturma düzeni vardı, herkesin yeri belliydi. Oturduk, naklen yayından sonra ben konuşmamı yaptım. Sonra o esnada sandalye kırıldı, biraz yere düştük haliyle. Sonrasında ikinci sandalye de öyle sıkıntılıydı, sonra üçüncüyü verdiler. Sn Cumhurbaşkanı "İsraf ediyorsun" gibi bir espri yaptı, ben de kendisine "İsraf değil, sandalye yanlış" gibi bir söz söyleyince o yine "İsraf ediyorsun" dedi. Ben de "İkinciye sağlam otururuz" dedim. Bir kere söyleyeyim sandalyenin sahibi ben değilim. Her şeye rağmen ben oradaki süreci talihsizlik olarak yorumluyorum, her ne kadar kamuoyu böyle yorumlamasa da.

Kiralık araçların sergilenmesi

İBB’nin konsolide bütçesi 60 milyara doğru gidiyor. Tasarruf imkanlarıyla öyle büyük şeyler gerçekleştirebilirsiniz ki… Kiralık araçların sergilenmesiyle ilgili tek bir hizmet aksamamıştır. Birileri şov yaptın diyor. Ben üzülüyorum.

Bir kere 730 aracı ihtiyaç fazlası olduğu için iade ettik. Mazbatamız alındıktan 23 Haziran'a kadar 514 araç iade edildi. Yaptığımız tespitlere göre bunların en az 100 tanesi markası yüksek, ücreti yüksek araçlardı. Toplamda 1250 aracın bu kuruma israf bedeli 50 milyon lira. 5 yılda 250 milyon lira. Bunun anlamı ne biliyor musunuz? 125 tane kreş demek. 13-14 bin çocuğumuza okul öncesi eğitim vermek demek.

TV dizisine 25 milyon TL

Bir TRT dizisine 20-25 milyon lira para niye aktarsın İBB. Bir televizyona bir dizi yapılacaksa buna sponsor olmak belediyenin işi mi? Televizyon reklam alır oradan para kazanır. Sadece bir iştirakten 12,5 milyon TL verilmiş.

Bunun gibi sorgusuz sualsiz yapılan harcamalarda İstanbul halkının cebinden çıkacak lüzumsuz paraları kurtarıyor ve tekrar İstanbul hakının cebine sokuyorsak, bunu ilk alkışlayacak olan, bu kadim kentin geçmişte belediye başkanlığını yapmış Sayın Cumhurbaşkanı’dır.Sayıştay’dan müfettişler geldi, uzun zamandır gelmemişler. Gelsinler, biz hesabını veririz.

Sadece bir iştirakinden 12,5 milyon liralık bir para aktarılmış diziye.

Sayıştay’dan müfettişler geldi, uzun zamandır gelmemişler. Gelsinler, biz hesabını veririz.

Şehit ailelerine yapılan ödemelere zam yaptık.

Medya A.Ş’deki işten çıkarmalar

Whatsapp’tan bir hemşehrimiz yazmış 4 yıllık muhabirim diye. Bizim çalışma arkadaşlarımız, bu kurumlarda mevcuttur. Siz çalışmak istemediğiniz bazı insanlarla, bu iş disiplini olabilir tavır davranış olabilir, kuruma yaptığı yanlışlardan olabilir, haklarını vererek yolunuzu ayırabilirsiniz.

Siz 31 Mart seçimine 20 gün kala niye eleman alırsınız? 31 Mart-23 Haziran arasında alınan elaman sayısı 1558. Ben 18 gün görevde kaldım. Bir kişi bile işe almadım. Süreç devam ediyor.

5 Mayıs’ta mazbatamız elimizden alınıyor, siz o sırada yüzlerce kişiyi işe alıyorsunuz. Bu seçime dönük bir hamledir. Biz gösteri yapan insanlara haksızlık yapmadık. Onlara yanlışı yapan seçim döneminde onları işe alınanlardır.

İBB'den ayrılan 15 Temmuz kahramanı

15 Temmuz kahramanı kovuldu deniyor. Kendisi ayrıldı. Niye ayrıldı, görev yerinde değişiklik yapıldı, görevini beğenmedi ve kendisi işten ayrıldı.

Sabahtan akşama kadar davul çalınıyor. Böyle bir gösteri olmaz. Buna müsamaha gösteriliyor. Ama bir başkası hakkını aramak için AK Parti’nin önüne gidiyor, gözaltına alınıyor.

Sonra da biirisi CHP binasının önüne gidince ‘Ey Kılıçdaroğlu, ey İmamoğlu’ deniyor.

Siyasi tercihlerinden dolayı işten atılma yok. Ama siyasi tercih şu mudur: Hakaret edeceksin, küfür edeceksin. Bahsettiğimiz şey 1300 kişi. 94 yılında çıkarılan işçi sayısından daha az.

Biz o mobbingden bilmem neden anlamayız, anlayanları da biliriz ama.

İSMEK kapatılacak mı?

İSMEK kurumu yıllardı bir şirkete ihale edilerek, bir çoğu da yarı zamanlı kurslarla işlem yapılan bir sürece dönüşmüş.

İSMEK’te muazzam düzenlemeye gideceğiz. Neymiş İSMEK kapatılacakmış. Nereden çıktı kardeşim. Biz İSMEK’i büyütmeye geldik. 

Sağda solda medyayla işi olan bir kurumun yıllardır ihalesini aldığı bir sistemde değil, toplumun taleplerini inceleyen bir kurum olmasını istiyoruz. İSMEK’i ziyaret edeceğim zaman buranın kapatıldığı günleri yaşadım. Gidip insanların elini sıkmayayım diye.
 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU