Netflix, Seinfeld’in yayın haklarını satın aldı

“Friends” ve “The Office”i kaybeden Netflix büyük bir zafer kazanmış oldu

Emmy Ödüllü dizi 1989-1998 yıllarında 9 sezon boyunca yayımlanmıştı (NBC) 

Dijital içerik devi Netflix, ünlü komedi dizisi Seinfeld’in yayın haklarını satın aldı. Netflix’in bu büyük zaferi, sevilen komedinin yakında Hulu platformundan ayrılarak rakibine geçeceği anlamına geliyor.

Netflix duyuruyu pazartesi günü Twitter üzerinden yaptı. Şirket paylaşımında “Emmy Ödüllü Seinfeld’in 180 bölümünün tamamı 2021 itibariyle Netflix’e -dünya geneline- geliyor” ifadesini kullandı.

Deadline’a göre 5 yıl geçerli olacak anlaşma Netflix’e Seinfeld’in dünya genelinde özel yayın hakkını veriyor.

Seinfeld’in 9 sezonunun tümü 2015’te varılan anlaşmayla şu an Hulu’da bulunuyor.

 

 

Anlaşmanın yapıldığı dönemde Variety, Hulu’nun iddialara göre dizinin her bir bölümü için yaklaşık 875 bin dolar (5 milyon TL), tüm Seinfeld bölümleri içinse neredeyse 160 milyon dolar (900 milyon TL) ödediğini bildirmişti. 

Netflix’in Seinfeld dizisi için ne kadar ödeme yapmayı kabul ettiğine ilişkin henüz net bir bilgi yok. Deadline’a göre dizinin dağıtım hakkını elinde bulunduran Sony Pictures Television birçok platforma herhangi bir ücret belirtmeden teklifte bulundu. Ancak Seinfeld anlaşmasının yakın zamanda Friends için verilen teklif savaşındaki miktarlara ulaştığı söyleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Temmuz 2019’da Friends dizisinin 2020’de Netflix’ten ayrılarak WarnerMedia’nın yeni yayın platformu HBO Max’a geçeceği açıklanmıştı. 

The Hollywood Reporter’a konuşan kaynaklar, HBO Max’ın Friends’i 5 yıl boyunca yayımlamak için 425 milyon dolar (yaklaşık 2,4 milyar TL) ödediğini söylemişti.

Sadece bir değil iki büyük NBC dizisini kaybeden Netflix’in kataloğunu güçlendirmek için Seinfeld’in haklarının satın alınmasına güvendiği görülüyor.

Sadece bir ay önce Netflix, The Office’in 2021’de platformundan ayrılacağını duyurmuştu. NBC, diziyi kendi yayın platformunda sunmaya karar vermişti. 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU