Talebi olan parti binası önüne koşuyor: AK Parti İstanbul ve Ankara, CHP İstanbul ve HDP Diyarbakır İl Başkanlıkları önünde oturma eylemi

Diyarbakır'da HDP önündeki eylem 14. gününe girerken, bugün 3 eylem daha başlatıldı

Kolaj: Independent Türkçe

Halkların Demokratik Partisi'nin Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde PKK'ya katılan çocuklarının geri getirilmesi talebiyle başlatılan eylem devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Parti binası önünde yapılan eyleme, AK Parti'nin İstanbul ve Ankara, CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı önündeki eylemler de eklendi. 

Tutuklu askeri öğrencilerin aileleri AK Parti İstanbul il binası önünde eyleme başladı

AK Parti'nin Sütlüce'deki İstanbul İl Başkanlığı önünde, Hava Harp Okulu öğrencisiyken 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle tutuklananların aileleri oturma eylemi başlattı. 

istanbul ak parti.jpg
Fotoğraf: Twitter


KHK'yla ihraç edilen memur Ankara'da eyleme başlayamadan gözaltına alındı

AK Parti Ankara İl Başkanlığı binasının önü ise, 677 sayılı KHK ile devlet memurluğundan ihraç edilen Cemal Yıldırım'ın eylemine sahne oldu. Yıldırım, sosyal medya hesabından duyurduğu eylemi, 5 gün boyunca sürdüreceğini söyledi. Oturma eylemine başlamak üzere AK Parti Ankara İl Başkanlığı önüne gelen Yıldırım, gözaltına alındı.


İşten atılan İBB işçileri CHP binası önünde

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı önünde ise işten atılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi işçilerinin eylemi vardı. Şişhane'deki bina önüne gelen 30 kişilik grup, oturma eylemine başladı. İşten çıkarılan işçiler, "Ey İmamoğlu! Hani kimse işinden olmayacaktı?" ve "Ey Kılıçdaroğlu! Namus sözün seçime kadar mıydı?" yazılı dövizlerle parti binası önünde eylem yapıyor.

chp istanbul.jpg
Fotoğraf: Twitter @metinkulunk


Diyarbakır'daki eyleme katılan aile sayısı 35 oldu

Diyarbakır'daki eylem ise 14 gündür sürüyor. Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlayan eyleme katılan aile sayısı 35 oldu. Ailelerin, PKK'ya katılan çocuklarının geri getirilmesi talebiyle başlattığı eyleme, siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda isim destek verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Aile, Sosyal Politikalar ve Çalışma Bakanı Zehra Selçuk eylem alanına giderek destek vermişti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU