Christopher Eccleston: Doctor Who'yu çekerken çok hastaydım, anoreksiyayla savaştım

Doctor Who’nun yıldızı Christopher Eccleston, bir dönem psikolojik sorunlar yaşadığını ve intiharı düşündüğünü söyledi

Eccleston, 2005'te bir sezon boyunca Doctor Who'ya hayat vermişti (IMDb)

Christopher Eccleston, Doctor Who'yu çekerken anoreksiyayla savaştığını ve son yıllarda yaşadığı depresyonun onu neredeyse intihara sürüklediğini söyledi.

2005'te Doctor Who rolünü üstlenen oyuncu, yakında çıkacak otobiyografisi I Love The Bones Of You'da akıl sağlığı için verdiği mücadeleler hakkında yazdı. Aktör şu ifadeleri kullandı:

Çoğu zaman, kronik bir anoreksik ve dismorfik olduğumu açıklamak istedim. Fakat hiç açıklamadım. Her zaman bunun iğrenç bir sır olduğunu düşündüm. Çünkü ben kuzeyliyim, çünkü erkeğim ve işçi sınıfındanım.

Özellikle Doctor Who'yu çekerken hasta olduğunu belirten Eccleston sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu hastalık Doktor olarak içimde bir yerlerde hala şiddetle devam ediyor İnsanlar o dizideki görüntümü seviyor ama çok hastaydım. Hastalığın mükafatı da bu işin parçası. Tüm acıklı hikayenin böylesi ebedileşmesi işte bu yüzden.

Eccleston, geçen yıl yaptığı açıklamada kariyerinin Doctor Who'da rol aldığı süre nedeniyle neredeyse yerle bir edildiğini iddia etmiş, sadece bir sezonun sonunda diziyi bırakmasının ardından "BBC yönetimi" tarafından “kara listeye alındığını” söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Anılarında 2015'te evliliğinin son bulmasının ardından kendisine ağır klinik depresyon teşhisi konduğunu belirten Eccleston, BBC dizisi The A Word'ün çekimleri sırasında intiharı düşünmeye başladığını ve yardım için bir psikiyatri hastanesinin kapısını çaldığını söyledi.

Ünlü oyuncu, “Aşırı anksiyete yaşıyordum. Ya öleceğime ya da kendimi öldüreceğime ikna olmuştum. Çaresizlik içinde telefonuma ulaştım ve bir psikiyatri hastanesi aradım, önüme çıkanı aradım, çantamı aldım ve koştum” diye belirtti.

Reçeteli antidepresanlar aldığını söyleyen oyuncu, “Onları bugün bile kullanıyorum. Geri kalan günlerimde de onlara bağımlı olabilirim. Bununla ilgili sorunum var. Yavaş yavaş dozu azaltmayı, gerçekliği tekrar deneyimlemeyi, nasıl baş ettiğimi görmeyi istiyorum... Yine de ilginç bir şekilde ilaçları kullanmaya başladığımdan beri hayatımın en iyi eleştirilerinden bazılarını aldım” dedi.

Eccleston'un kariyerine, 1970'lerde Salford'da geçen çocukluğuna ve babasının demansının kendisi üzerindeki etkisine odaklanan I Love The Bones Of You, 19 Eylül'de yayımlanacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU