Özlem Albayrak, İBB personeli olmasını eleştiren Hilal Kaplan ve Ersoy Dede'ye yanıt verdi: Ne ihale aldım, ne genel müdür oldum

Canan Kaftancıoğlu hakkında yazdığı yazının yayınlanmaması sebebiyle Yeni Şafak gazetesinden ayrılan Albayrak'ın İBB imkanlarıyla bir yıllığına ABD'ye dil kursuna gittiği ve belediyedeki değişim nedeniyle pozisyon aldığı iddia edilmişti

Özlem Albayrak, Ersoy Dede ve Hilal Kaplan arasındaki İBB tartışması büyüyor / Kolaj: Independent Türkçe

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yönelik hapis cezasına ilişkin kaleme aldığı yazısının yayınlanmaması nedeniyle Yeni Şafak gazetesinden ayrılan Özlem Albayrak, kendisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı BİMTAŞ’ta çalışmasını gündeme getiren Star gazetesi yazarı Ersoy Dede ile konuyu sosyal medyaya taşıyan Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan’a yanıt verdi.

Belediyeden burs alarak ABD'ye gittiği iddialarına sert çıkan Albayrak kişisel Twitter hesabından şunları yazdı:

Albayrak, İBB'ye bağlı görevini anlatırken "Ne ihale aldım, ne danışmanlık yaptım, ne genel müdür oldum. Yalıda oturup hükümet kurup hükümet yıkan birine çok gelmiş!" yorumunu yaptı.

Albayrak, İBB'nin imkanlarıyla ABD'de 1 yıl dil eğitimi aldığı iddialarını yalanlayarak, o dönemde ücretsiz izinde olduğunu öne sürdü.

Dede: İlkeli duruşunu sürdürüp İBB’den de ayrılır mı acaba? Aksi halde, belediyeden kovulmamak için Canan güzellemesi yaptı eleştirisine muhatap olabilir 

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, bugünkü köşe yazısında Albayrak'ın belediyenin imkanlarıyla ABD'Ye gittiğini ve işini kaybetmemek için pozisyon alarak Kaftancıoğlu'na destek çıktığı iddiasında bulunmuştu: 

Özlem Albayrak gazeteci kimliğinin dışında aynı zamanda kadrosu İBB’ye bağlı olan BİMTAŞ Şirketinin de personelidir... Halen dış görevle Kültür Daire Başkanlığı’na bağlı Tuzla Kültür Merkezi’nde görevli... İBB’nin olanaklarıyla 1 yıl ABD’ye dil eğitimine bile gitti. Ne enteresan değil mi? Neyse, gün oldu devran döndü İBB yönetimi CHP’ye geçti.İmamoğlu seçim sürecinde AK Parti’nin yanında tavır ortaya koymuş personeli bir cadı avı ile fişleyip kovmaya başlayınca acaba Özlem Albayrak da bu furyadan etkilenir mi baktık biz de endişeyle. Zira her kritik olayda Erdoğan’ın yanında pozisyon almış, AK Parti lehine kalem oynatmış bir yazardı. İmamoğlu ne kadar ‘Reisçi’ varsa kapının önüne koydu malum. Korktuğumuz olmadı. Ancak bu süreçte Özlem Albayrak’tan da İBB’deki işçi kıyımına ses verip “yeter artık” demesi beklenirdi. Oysa o tuttu Canan Kaftancıoğlu’nu savunan bir yazı kaleme aldı. İlginç değil mi? Peki, ilkeli duruşunu sürdürüp İBB’den de ayrılır mı acaba? Aksi halde, belediyeden kovulmamak için Canan güzellemesi yaptı eleştirisine muhatap olabilir. 


Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU