KHK’lılar Karacaahmet Mezarlığı önünde basın açıklaması yapıp “Ölüm KHK’larına direniyoruz” dedi

İstanbul KHK Platformu adına konuşan Emine Yüzgeç, "OHAL Komisyonu, Oyalama Komisyonu'na dönüştü" dedi

İstanbul KHK Platformu, Üsküdar’daki Karacaahmet Mezarlığı önünde basın açıklaması yaptı.

“Ölüm KHK’larına direniyoruz” pankartıyla basın açıklaması düzenleyen KHK’lılar, sivil ölüme terk edildiklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul KHK Platformu adına Emine Yüzgeç tarafından okunan basın açıklamasında, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL ile yaklaşık 140 bin kamu çalışanının işine son verildiğini söyleyen Yüzgeç, şu ifadeleri kullandı:

KHK adı verilen ölüm listeleriyle hiçbir savunma hakkı tanınmadan haksız ve hukuksuz bir şekilde işlerinden edilen yüzlerce kamu çalışanı yaşadıkları sürecin ağırlığına dayanamayarak amansız hastalıklara yakalanıp yaşamlarını yitirmiş, onlarca kamu emekçisi intihar ederek yaşamına son vermiştir. Bunun yanında çıkarılan KHK’lara dayandırılarak getirilen ‘Güvenlik Soruşturması’ uygulamalarıyla yüz binlerce genç atama yeterliliğine sahip olsalar da görevlerine başlatılmadı. İşsizliğe mahkûm edilmişlerdir.

İhraç olanlar, sadece işlerinden edilmekle kalmamış, çalışma hakları, seyahat hakları, fikir hürriyetleri, seçilme hakları gibi en temel insani haklarından men edilmiş, vatandaşlık hakları geriletilerek neredeyse vatandaşlık statüsünden çıkarılarak ‘sivil ölüme’ terk edilmişlerdir. İhraç edilen kamu emekçilerinin mahkemelere müracaat hakları da ellerinden alınarak, kendilerine zorunlu ve tek adres olarak gösterilen OHAL Komisyonu da adil bir inceleme gerçekleştirmemektedir.

"OHAL Komisyonu Oyalama Komisyonu'na dönüştü"

OHAL Komisyonu’nun incelediği 84 bin 300 dosyanın 77 bin 600’ini reddettiğini hatırlatan Yüzgeç, OHAL Komisyonu’nun ‘Oyalama Komisyonu’na dönüştüğünü savundu. Yüzgeç “Bugün KHK’lılar olarak Karaca Ahmet Mezarlığı’nda bulunuyoruz. Çünkü, KHK’larla yapılan ihraçlarla, KHK’lılar canlı canlı mezara gömülmüştür. İstanbul KHK’lılar Platformu olarak kamuoyuna sesleniyoruz ve diyoruz ki bizler ne darbeci ne terörist ne de vatan hainiyiz. Bizler bu ülkenin dürüst, çalışkan ve işine hak ederek girmiş emekçileriyiz. KHK’larla çalınan İşimizi geri istiyoruz. Haklılığımıza inanıyor ve susmuyoruz. KHK’lar hemen bir yasa ile iptal edilmeli ve bütün KHK’lılar derhal görevlerine iade edilmelidir” diye konuştu.

KHK’lıların eyleminde sık sık “KHK’lar gidecek, biz kalacağız”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU