Volkswagen’in Türkiye’deki fabrikası Manisa’da kurulacak

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Alman otomotiv devinin Manisa'da kuracağı fabrikanın yöresinin de belli olduğunu söyledi

Fotoğraf: AA

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Alman otomotiv markası Volkswagen'in Türkiye'de açacağı fabrikanın Manisa’da kurulacağını söyledi.

CNN Türk'te gündeme dair açıklamalarda bulunan Pekcan, ABD ile ticari ilişkiler, bakanlıklar arasındaki koordinasyon, Brexit ve Volkswagen’in Türkiye’ye kuracağı fabrika hakkında konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“ABD ile ticaretimiz 20 milyar dolar”

ABD ile Türkiye’nin 20 milyar dolarlık ticari ilişkisi olduğunu söyleyen Pekcan, hedefin teknolojik ürün ağırlıklı ticaretin arttırılması olduğunu söyledi.

“Whatsapp grubu üzerinden haberleşiyoruz”

Bakanlıklar arasındaki ilişkilere de değinen Pekcan, hızlı hareket etmek için Whatsapp grupları üzerinden haberleştiklerine değinerek, “Biz diğer bakanlıklarda telefonla 10 dakikada çözüp uygulamaya geçiyoruz. WhatsApp grubumuz da var.” diye konuştu.

“Brexit’tan 2.4 milyar dolar etkileneceğiz”

Pekcan, Brexit sonrasında Türkiye’nin en az 2.4 milyar dolar etkileneceğini söylerken, rakamın 3 milyar doları bulabileceğini de ifade etti.

“Fabrikanın yöresi bile belli”

Volkswagen’in Türkiye’de kuracağı fabrikanın Manisa’da olacağını söyleyen Pekcan, yerinin belli olduğunu söyleyen Pekcan, "Volkswagen'in yeni üretim otomobili için Türkiye'ye olumlu bakılıyor. Alman bakanlarımızla da konuştuk. Bu tarz açıklamalarda bulundular. Manisa'da yapılacak, yöresi bile belli ancak o konu Bakanımız Varank'ın çalışma alanı tabii" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU