Joaquin Phoenix'in canlandırdığı Joker'in neden DC Evreni’ne dahil olmayacağı belli oldu

Film Türkiye'de 4 Ekim'de vizyona giriyor

Yönetmen Todd Phillips, Joaquin Phoenix'in canlandırdığı Joker karakterinin diğer DC Evreni filmlerinde yer almayacağını söyledi.

Philips, Toronto Uluslararası Film Festivali'ndeki bir soru-cevap etkinliğinde Joker'in DC Evreni'nin geri kalanıyla ilişkisine açıklık getirdi.

Süper kahraman filmleri söz konusu olduğunda, bir karakterin solo filminin ardından ait olduğu evrenin diğer filmlerinde de yer alması alışılmadık bir durum değil.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Elbette tüm Avengers serisini bu şekilde oluşturan ve yöneten Marvel, belirli karakterleri kendi solo filmlerinde bolca sahne vererek geliştirdi ve ardından bu karakterleri başka yapımlara dahil etti.

Bunu Superman ve Batman'i birkaç filmde bir araya getirerek DC Comics de yaptı. 2017 yapımı Justice League: Adalet Birliği (Justice League) filmiyle de The Flash, Aquaman ve Wonder Woman'ı ekibe dahil etti.

Ancak Phillips'e göre DC ufuklarında Suicide Squad yeniden çevrimi gibi Joker'in yer alabileceği bazı projeler görünse de, Phoenix’in canlandırdığı bu karakterin kaderi farklı olacak.

Comicbook.com'un haberine göre Philips şunları söyledi:

Joker, DC Evreni'ne gerçekten bağlı değil. Ve gerçekten, kasten böyle yapıldı. Warner Bros'a gittiğimde asıl fikir sadece bir filmden ibaret değildi aynı zamanda bir marka düşünüyorduk. Bu gibi karakter çalışmaları yapabileceğiniz, düşük kaliteli, düşük bütçeli, yönetmenlerin gelip bir karakterin derinine inebilecekleri bir yer, bir çeşit DC yan markası. Yani hiçbir zaman bir bağlantı kurma niyeti yoktu. Bu yüzden Joker'in gelecekte de herhangi bir şeye bağlanacağını düşünmüyorum. Bence sadece bu filmden ibaret.

Bununla beraber Phillips, aktör istekli olduğu sürece Phoenix'in başrolde olduğu daha fazla Joker filmi yapma olasılığını da reddetmedi.

Comicbook.com'a göre Total Film Magazine'e konuşan Philips şu ifadeleri kullandı:

Size söyleyeceğim tek şey şu; Haftanın herhangi bir günü, Joaquin'le her şeyi yaparım. Onun gibisi yok. Eğer bunu yapmaya istekliyse ve insanlar bu filme gelirse, Warners da gelip bize, 'Ne var biliyor musunuz? Siz beyler bir şeyler düşünebilirse… ' derse... Joaquin'le birlikte epey havalı bir şeyler düşünebileceğimize dair içimde bir his var.

Joker, Türkiye'de 4 Ekim’de vizyona girecek.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU