Avatar'ın yönetmeni: Avengers: Endgame'in kendi filmimi geçmesinden memnunum

Yönetmen Avengers: Endgame’in rekor kırmasının Avatar devam filmleri için iyiye işaret olduğunu söyledi

James Cameron, Avengers: Endgame’in gişede Avatar’ı geride bırakmasından şaşırtıcı biçimde memnun.

2009 yapımı Avatar tüm zamanların en çok gişe hasılatı elde eden filmi konumunu yıllarca korumuş ancak bu unvanı bu yıl Avangers: Endgame’e kaptırmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gişe rekortmeni Marvel filmi dünya çapındaki tahmini 2,72 milyar dolarlık (yaklaşık 15,4 milyar TL) gişe hasılatıyla artık listenin zirvesinde yer alıyor. Avengers: Endgame’i Avatar ve yine Cameron imzalı Titanic filmi izliyor.

Avengers: Endgame’in gişede Avatar’ı geride bırakmasının Cameron’ın cesaretini kırdığı düşünmek çok da mantıksız olmaz. Ancak durum bunun tam tersi.

Deadline’a konuşan yönetmen Avengers: Endgame’in performansının özellikle de Avatar’ın devam filmlerini çekmeyi planladığından kendisine umut verdiğini söyledi.

Avengers: Endgame’in yeni rekoruna değinen Cameron şunları söyledi:

Bana çok umut veriyor. Avengers: Endgame insanların hala sinemaya gideceğini gösteren kanıt. Avatar 2 ve Avatar 3’ü yaparken en çok korktuğum şey şu; piyasa o kadar değişmiş olabilir ki insanları gidip de bir grup yabancıyla karanlık bir odada bir şey izlemeleri için heyecanlandırmak artık o kadar mümkün değil.

Avatar 2, 2021’de, Avatar 3 ise 2023’de vizyona girecek.

Planlar arasında Avatar serisini toplamda 5 filme ulaştıracak iki devam filmi daha var ancak Deadline’a göre bu filmlerin vizyon tarihleri ikinci ve üçüncü filmlerin gişe performanslarına bağlı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU