Kasırga sonrası sığınacak yer arayan Bahamalı 12 yaşındaki kız, ABD'li yetkililer tarafından ailesinden koparıldı

Anne Paul, “Bebeğimi aldıklarını öğrendiğimde… bunu tarif edecek kelimeler yok. Gerçekten her şeyi kaybettiğim andı o” dedi

Annenin çocuğunu geri alma süreci aylar sürebilir (Reuters)

Dorian Kasırgası'nın ülkesinde büyük bir yıkıma yol açmasının ardından ABD’ye kaçan Bahamalı 12 yaşındaki kız Amerikalı göç yetkilileri tarafından ailesinden koparıldı.

Kaytora Paul, Florida’nın güneyindeki West Palm Beach’e indikten sonra vaftiz annesinden uzaklaştırıldı.

Aslen kasırgada harap olmuş Abaco Adaları’ndan yola çıkan Paul uçağa Bahamalar’ın başkenti Nassau'dan bindi. İkili daha sonra ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza Birimi (CBP) tarafından Miami uluslararası havalimanına nakledildi.

The Miami Herald’a konuşan Kaytora’nın annesi Katty Paul, vaftiz annenin kızıyla biyolojik bağı bulunmadığı gerekçesiyle birbirlerinden koparıldığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaytora şu anda ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı (DHS) gözetiminde Miami Gardens’daki His House Children’s Home isimli bakım evinde tutuluyor.

Bakım evinin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, kar amacı gütmeyen, inanç temelli ve kendini “çocukların hayatlarını iyileştirmeye adamış” olan organizasyon, “evde ve koruyucu aile bakım hizmetleri” sunuyor.

Kaytora’nın durumuyla ilgili detayları The Independent’a doğrulayan CBP sözcüsü e-postasında küçük kızın “tanımlanabilir ailevi ilişkisi bulunmayan bir yetişkinle” 9 Eylül’de geldiğini belirtti.

Sözcü, “CBP aile üyeleriyle iletişime geçmek için birçok girişimde bulundu ancak başarısız oldu. Bu da çocuğun Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı (HHS) gözetimine nakledilmesiyle sonuçlandı” ifadelerini kullandı.

Sözcü sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu yerleşmiş CBP protokolü savunmasız çocukları sömürüden ve insan kaçakçılığından korumak amacıyla yapılıyor ve doğal afetlerin ve acil durumların yarattığı belirsizlik anlarında özellikle önem arz ediyor. CBP çocuğun annesiyle iletişim halinde ve yasal bakıcılarını belirlemek ve onları bir araya getirmek için HHS aracılığıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Kızı alındıktan sonra ABD’ye uçakla gelen anne Paul, bu durumun kasırganın Bahamalar’daki evlerini tarumar ettikten sonra yaşadığı trajediyi şiddetlendirdiğini söyledi.

The Herald’a konuşan anne, “Çatı çöktüğünde evimizdeydik. Sel suları yükselmeye devam etti. Ön camı kırık Dodge aracımızda yağmurda ıslanarak 6 gün geçirdik. Bu korkunç deneyime çocuğunuz sizden alınsın diye mi katlanmak zorunda kalıyorsunuz? (...) Evimi kaybetmenin kahredici olduğunu düşündüm. Ya da başka bir adaya veya ülkeye taşınmak zorunda kalmak da kahrediciydi. Bebeğimi aldıklarını öğrendiğimde… bunu tarif edecek kelimeler yok. Her şeyi kaybettiğim andı o” dedi.

Annenin çocuğunu geri alma süreci aylar sürebilir.

Anne Paul kendisine kızını himayesine almak için HHS’ye başvurabileceğinin söylendiğini ancak bunun için resmi kimlik, doğum sertifikası ve diğer bilgileri de içeren başvuru sürecini tamamlaması gerektiğini belirtti.

Fakat anne Paul sadece 26 Eylül’e kadar ABD’de durabilir.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU