İBB Sözcüsü Ongun: İmamoğlu aleyhinde yayın yapan siteye İBB reklam verdi

İBB Sözcüsü Ongun, İBB’nin AK Parti yönetimindeyken İmamoğlu aleyhine yayın yapan siteye reklam verdiğini ileri sürdü. Ongun Belediye iştiraklerinin televizyon dizilerine de sponsor olarak milyonlarca lira harcadıklarını söyledi

Fotoğraf: İBB

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sözcüsü Murat Ongun Halk TV'de Ayşenur Arslan’ın konuğu oldu.

Gündeme dair soruları yanıtlayan Ongun, AK Parti yönetimindeyken İBB’nin, İmamoğlu aleyhine yayın yapan bir siteye reklam verdiğini  iddia etti. “Her gün bir gazetede İmamoğlu aleyhinde yazı yazan bir yazar. O yazarı siz de tanıyorsunuz" diyen Ongun, "O yazarın internet sitesine sadece bir iştirak KİPTAŞ, 2017’de, 2018’de 50-60 bin lira reklam vermiş’ dedi.

İştirakler dizilere sponsor olmuş

Belediyenin sponsorluklarını incelediklerini aktaran Ongun, “Sadece bir iştirakin, 3 yılda, malum bir haber kanalına verdiği ilan 7 milyon lira. Sadece bir iştirakten bahsediyorum" ifadelerini kullandı.

İBB iştiraklerinden Medya A.Ş.'nin TRT 1'de yayınlanan "Kut'ül Amare" dizisine sponsor olduğunu söyleyen Ongun, "İBB neden bir diziye sponsor olur, Medya A.Ş., 2018 yılında 12 milyon 750 bin liraya sponsor olmuş" diye konuştu.

Ongun, üstü kapalı bir ambargoya uğradığı iddia edilen İBB iştirak şirketlerinden Hamidiye Su A.Ş. hakkında ise “Hamidiye Su'yu halkın suyu yapacağız. Ben bütün vatandaşlarımıza Hamidiye Su kullanmalarını öneriyorum" dedi.

İmamoğlu’nun göreve gelmesinden sonra aralarında İBB maaşlarının yatırıldığı bir kamu bankasının da olduğu kurumlardan Hamidiye Su’ya ambargo uygulandığı iddia edilmiş, ‘Hamidiye Su almayın’ diye kurumların uyarıldığı öne sürülmüştü.

Cumhurbaşkanı sandalyenin parasını istemedi

Ongun, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde İmamoğlu’nun kırık sandalyeden düşmesinin ardından salonda yaşananları da anlattı:

Bazı medya kuruluşlarında Cumhurbaşkanımızın sandalyenin parasını istediğine dair haberler vardı. Bu cumhurbaşkanımıza haksızlık olur. ‘Sandalyeyi kırdın, israf’ demiş sadece. Başkanımız da cevap olarak, ‘İkinci kez oturduğumda daha sağlam otururum’ demiş. İstanbul seçimlerini kastederek.

Getirilen ikinci sandalyenin de sağlam olmadığını belirten Ongun, “İkinci gelen sandalye de sağlam değilmiş. Bir süre sonra durumu fark eden görevliler, üçüncü kez başkanın sandalyesini değiştirmiş” diye konuştu.

DAHA FAZLA HABER OKU