İngiltere, yabancı öğrencilere mezun olduktan sonra 2 yıl ülkede kalma izni verdi

İngiltere’de eğitim gören yabancı öğrencilere, okulları bittikten sonra ülkede 2 yıl daha kalma ve çalışma imkanı tanındı

Fotoğraf: Reuters

İngiltere’de 2012 yılında alınan ve yabancı uyruklu öğrencilerin mezun olduktan sonra 4 ay içinde ülkeyi terk etmesini öngören karar İçişleri Bakanlığı tarafından iptal edildi. 

Yeni düzenleme ile öğrenciler, 2012 öncesinde olduğu gibi mezun olduktan sonra 2 yıl daha ülkede kalabilecekler ve iş bulurlarsa çalışabilecekler. Değişiklik, gelecek sene lisans ve üstü bölümlere başlayacak yabancı öğrencilerde uygulamaya başlanacak.

Başbakan Johnson'den destek

Değişiklik hakkında bir açıklama yapan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 60 yıl önce Cambridge Üniversitesi’ndeki uluslararası araştırma ekibinin DNA’yı keşfettiğini anımsatarak, yeni uygulamanın da bilimsel gelişmelere olanak sağlayacağını belirtti.

İngiltere Üniversiteler Birliği Başkanı Alistair Jarvis de kararın İngiltere ekonomisine fayda sağlayacağını söyledi. Jarvis, kararın İngiltere’yi ilk tercih edilen eğitim destinasyonu yapacağını ileri sürdü.  

Geçen yıl İngiltere’de eğitim gören 450 bin yabancı öğrencinin, ekonomiye 26 milyar sterlin  katkı sağladığı belirtiliyor. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU