Karayılan: Devlet HDP'yi baskı altına almaya çalışırken eleştirmiyoruz; koşullar müsait olsaydı...

Karayılan, HDP'nin hendek ve barikatlarla ilgili tavrının halkta kafa karışıklığı yarattığını da ileri sürdü

Kolaj: AA

PKK yöneticisi Murat Karayılan, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra il ve ilçe merkezlerindeki hendek ve barikatları desteklemediğini söyledi.

Karayılan, HDP'nin devlet tarafından baskı altına alınmaya çalışıldığı için eleştirmeyi doğru bulmadıklarını söyledi.

Karayılan, "Eğer koşullar müsait olsaydı eleştireceğimiz çokça şey vardır" ifadesini de kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"HDP o süreci desteklemedi"

Örgüte yakın yayın organı ANF Türkçe'ye verdiği röportajda 7 Haziran seçimlerinden sonra ilan edilen öz yönetimlerin ve ardından kurulan hendekler ile barikatların HDP tarafından desteklenmemesine değinen Karayılan, şunları söyledi:

HDP vakti zamanında kendi görevlerine sahip çıksaydı, doğru yürüseydi belki de böyle olmazdı. Şimdi bakın, birçok HDP yetkilisi cezaevindedir. Hepsini suçlayıp, ‘öz yönetim direnişleri döneminde HDP hendek siyasetini savundu’ diyorlar. Bu bir yalandır. HDP o süreci desteklemedi. Eğer HDP o süreci destekleseydi, belki de süreç şimdi böyle olmazdı.

"Eğer devlet sadece PKK'yi yok etmek isteseydi..."

HDP'nin o süreçteki tavrının tereddüt yarattığını ve halkın aklını karıştırdığını savunan Karayılan, "Türk devleti, HDP'ye bu kadar saldırırken, baskı altına almaya çalışırken biz de kalkıp eleştirmeyi pek yerinde görmüyoruz. Eğer bu devlet sadece PKK'yi yok etmek isteseydi, o zaman siyasetçilere yol verir ve zemin açardı." ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, ANF Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU