Hafter güçleri: Serrac değil teröristler düşmanımız

Libya'daki Hafter güçlerinin sözcüsü Mismari, Türk subaylarının bazı bölgelerde harekete geçirdiği silahlı ve silahsız hava araçlarının vurulacağı tehdidinde bulundu

LUO Genel Komutanlığı, terör gruplarını ortadan kaldırmayı ve silahların yayılma kaosunu sonlandırmayı amaçladıklarını belirtti / Fotoğraf: Independent Arabia

General Halife Hafter komutasındaki Libya Ulusal Ordusu'nun (LUO) Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de bir basın toplantısı düzenledi.

İçeriği ve programı açıklanmayan ziyarette, LUO’yu Libya’nın başkenti Trablus’a karşı askeri operasyon yapmaya iten sebeplere dair bazı mesajlar verildi.

Mismari, bir kez daha operasyonun, terör gruplarını ortadan kaldırmayı amaçlayan bir savaş olduğunu ve siyasi ya da ekonomik kazanımlara ulaşmayı hedeflemediklerini belirtti.

Mismari, “LUO Genel Komutanlığı, tüm uluslararası taraflara savaşın teröre karşı bir savaş olduğunu, siyasi bir savaş veya servet kazanma savaşı olmadığını açıkladı” ifadelerini kullandı.

“Genel komutanlığın amacı, terörizmi ortadan kaldırmak ve silahların ülke geneline yayılması kaosuna son vermektir” diyen LUO sözcüsü, “Silahlı kuvvetler, Trablus savaşında yedi eksende ilerlemeye devam ediyor. Milislerin, savaş cephelerindeki saldırılarını da geri püskürttü. Bu saldırıda yaklaşık 30 unsuru öldü” açıklamasında bulundu.

Yoğun hava saldırıları

Ahmed el-Mismari, “Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Türk subayların ordu mevziilerine doğru harekete geçirdiği silahlı ve silahsız hava araçları aracılığıyla yoğun hava saldırıları düzenlemeye başladı” diyerek, LUO'yu hedef alan her türlü uçağın ve indiği üssün vurulacağı tehdidinde bulundu. Ordu sözcüsü, başkent Trablus’un kurtarılması sonrasında genel komutanlık tarafından hazırlanan yol haritasına da değinerek, “Başkentin kurtarılmasından sonra ulusal diyalog, parlamento aracılığıyla bir Libya anlaşması ortaya koymaya başlayacak. Bir hükümet oluşturmak, uzlaşı sağlamak, ulusal davranış kuralları ortaya koymak ve ardından da bir seçim rotası belirlemek öncelik olacak” dedi.

Ahmed el-Mismari ayrıca, “El-Kerame operasyonu başlamadan önce Libya’nın doğusundaki Bingazi şehri, suikastlardan, ihlallerden ve terörizmden mustaripti. Hatta ABD, Tayland, Mısır ve Güney Sudan bile bu durumlardan etkilendi. Tüm bunlar, Bingazi’de 17 binden fazla teröristin karşı karşıya kaldığı el-Kerame Operasyonunun balamasına yol açtı” açıklamasında bulundu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'tan Independent Türkçe için çeviren: Kübra Şahin

Independent Arabia

DAHA FAZLA HABER OKU