Trump: İran Cumhurbaşkanı ile görüşebilirim

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada göreve geldiğinden bu yana ilişkilerin gergin olduğu İran’ın Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile “ bir görüşmenin olabileceğini” söyledi

Fotoğraf: Reuters

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Carolina eyaletine hareketinden önce Beyaz Saray bahçesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşme konusunda ise Trump "Görüşme olabilir." ifadesini kullandı. 

Trump, "Görüşmemizde bir sorun yok. İran işleri yoluna koymalı çünkü açıkçası kötü bir pozisyondalar" dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Taliban'la barış müzakereleri öldü"

Dün "askıya aldığını" açıkladığı ABD-Taliban ilişkilerine dair bir soru üzerine ise Trump, "Müzakereler ölü. Endişe ettiğim kadarıyla müzakereler öldü” ifadesini kullandı.

Başkan Trump, Taliban'ın saldırılarını öğrendiğinde toplantıyı iptal ettiğini belirterek, "Yanlış yaptılar. Açık ve sesli bir şekilde halklarına yanlış yaptıklarını söylüyorlar" diye konuştu. 

ABD'li komutandan Taliban açıklaması 

Öte yandan ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) Korgeneral Kenneth McKenzie gazetecilere yaptığı açıklamada, Afganistan'da Taliban'a yönelik operasyonları artıracaklarının sinyalini verdi. 

Taliban'ın ABD ile barış görüşmelerine fazla güvendiğini kaydeden McKenzie, Taliban'a yönelik ABD'nin hava ve kara operasyonlarını artırıp artırmayacağına ilişkin bir soruya, "Ne hedefler olursa olsun, bu hedeflerin üzerine gideceğimizi düşünüyorum." ifadesini kullandı. 

Trump Taliban ile müzakereleri durdurmuştu


ABD Başkanı Trump, bir ABD askerinin de öldüğü Kabil'deki son saldırı sonrası Taliban'la devam eden barış görüşmelerini durdurduğunu açıklamıştı.


Trump ayrıca Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve bazı Taliban liderleri ile Camp David'de dün yapılması planlanan gizli görüşmelerin de iptal edildiğini duyurmuştu.


Afganistan'ın başkenti Kabil'de önceki hafta diplomatik misyonların bulunduğu semt yakınında bomba yüklü minibüsle düzenlenen saldırıda, NATO bünyesinde görevli 2 asker de dahil en az 10 kişinin öldüğü bildirilmişti.


AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU