Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Erdoğan bizi ve Avrupa'yı tehdit edemez

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sığınmacılar için gerekirse kapıların açılabileceği sözlerine tepki gösterdi

Fotoğraf: Reuters

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sığınmacılar için gerekirse kapıların açılabileceği sözlerine tepki gösterdi.

Miçotakis yaptığı açıklamasında "Erdoğan Yunanistan'ı ve Avrupa'yı tehdit edemez" dedi.

Selanik'te basın toplantısı düzenleyen Yunanistan Başbakanı Miçotakis "Avrupa, Türkiye ile Avrupa arasında her iki tarafın da yararına olan bir anlaşma çerçevesinde geçen yıllarda çok fazla para, 6 milyar Euro verdi" şeklinde konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca Türkiye ile Avrupa Birliği'nin imzalanan mutabakatın tekrar gözden geçirebileceğini söyleyen Miçotakis, "Ama bu tehditlerle ya da iyi komşulukla uyumlu olmayan bir dille olmaz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Eylül'de genişletilmiş il başkanları toplantısında yaptığı açıklamada Suriye'de oluşturması beklenen güvenli bölge konusunda da önemli ifadeler kullanmış, Avrupa'ya "kapıları açarız" resti çekmiş, "Batı verilen sözü tutmadı. Güvenli bölge olmazsa kapıları açmak zorunda kalırız. Oldu oldu, olmadı biz de kapıları açmak zorunda kalırız." diye konuşmuştu. 

Miçotakis: BM Genel Kurulu'nda Erdoğan'la görüşeceğim

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmeyi planladığını belirterek, "Bu (başbakan olarak) ilk görüşme olacak. Türkiye ile konuşmak her zaman daha iyidir" dedi. 

Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki göçmen mutabakatının her iki taraf için de faydalı olduğunu dile getiren Miçotakis göçmen meselesinin sadece Yunanistan'ın değil Avrupa sorununu olduğunu söyledi.

Yunan Başbakan "Eğer, Türkiye-AB mutabakatının genişletilmesi isteniyorsa bunu konuşalım" dedi.

Miçotakis, mutabakatın uzatılması için Avrupa Birliği'nin Türkiye ile masaya oturması gerektiğine vurgu yaparak, Türkiye'ye göçmenlerin iadesini hızlandırmayı planladıklarını kaydetti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU