Elmalı Yağlı Güreşleri’nin şampiyonu başpehlivan Ali Gürbüz

Gürbüz, bu sene yendiği Balaban’a geçen sene 2 saat 15 dakika süren bir mücadele sonunda yenilmişti

Fotoğraf: AA

 Antalya'nın Elmalı ilçesinde düzenlenen 667. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde Ali Gürbüz başpehlivan oldu.

Türk'ün ata sporu güreşin "ilk er meydanı" olarak kayıtlara geçen ve Elmalı ilçesindeki Recep Gürbüz Güreş Sahası'nda gerçekleştirilen organizasyonun yarı finalinde Ali Gürbüz ile İsmail Erkal, Orhan Okulu ile İsmail Balaban karşılaştı.

Bu yılın Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni kazanan Ali Gürbüz, yaklaşık 15 dakika süren müsabakada İsmail Erkal'ı yenmeyi başardı.

Orhan Okulu ile İsmail Balaban arasında yaklaşık 45 dakika süren yarı final müsabakasında, İsmail Balaban rakibinin sırtını yere getirerek finale yükseldi.

Ali Gürbüz ile İsmail Balaban arasında oldukça çekişmeli geçen ve 1 saat 26 dakika süren final müsabakasında rakibini yenmeyi başaran Ali Gürbüz  başpehlivanlığı kazandı.  

Gürbüz'ün başarıları

Başpehlivan dedesi Mehmet Gürbüz ve başpehlivan babası Recep Gürbüz'ün ardından ailenin üçüncü kuşağı olarak ata sporunu başarılı şekilde sürdüren Ali Gürbüz, babasının yolundan ilerliyor.

Aile geleneği başpehlivanlığın üçüncü kuşak temsilcisi olan, Antalya'nın yıldız güreşçilerinden Ali Gürbüz, 2019'da katıldığı güreş organizasyonlarında başarıdan başarıya koştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde üçüncü kez başpehlivanlığı kazanan Ali Gürbüz, bu yıl 20. Tarım ve Seracılık Festivali Güreşleri (Antalya-Kumluca), 15. Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri'nde (Antalya-Alanya), 60. Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nde (Balıkesir), 2. Burdur Yağlı Güreşleri, 28. Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşleri'nde (Muğla-Seydikemer) de başpehlivanlığı rakiplerine kaptırmadı. 

Başpehlivan Ali Gürbüz'ün, geçen yıl gerçekleştirilen 666. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri yarı finalinde "Sarı fırtına" olarak anılan hemşehrisi, kendisi gibi Kırkpınar başpehlivanı unvanına sahip Antalyalı güreşçi İsmail Balaban ile mücadelesi 2 saat 15 dakika sürmüş, Gürbüz, er meydanında eşine az rastlanan mücadele sonunda Balaban'a yenilmişti.

Gürbüz, Elmalı’daki güreşler öncesi şu açıklamayı yapmıştı:

Bu sene dört büyük organizasyon vardı. Sezon başı Kumluca, daha sonra Kırkpınar, Kurtdereli güreşleri yapıldı. Şimdi sırada Elmalı var. Kumluca, Kırkpınar ve Kurtdereli güreş organizasyonlarında birinci oldum. Hedefim, 667. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde de birinci olarak bu sezonun en büyük dört güreşini başpehlivan olarak tamamlamak. Az bir zaman kaldı. Elmalı'da da mutlu sona ulaşmak istiyorum. Elmalı, önemli er meydanlarından. Türk'ün ilk er meydanı. Babamın mezarı da güreş sahasının hemen üstünde. Elmalı sahasında, seyircim, halkımın önünde birinci olmak istiyorum.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU