Rusya ve Ukrayna arasında esir değişimi yapıldı

Rusya ile Ukrayna arasında esir değişimi başladı. Esir değişimini Rusya’da tutuklu bulunan Ukraynalı denizcilerin avukatı duyurdu. Ülkelerine dönen Ukraynalı askerler yakınları tarafından gözyaşlarıyla karşılandı

Fotoğraf: Reuters

Rusya ve Ukrayna arasında geçen yıl yaşanan Kerç Boğazı krizi sonrasında tutuklanan 24 Ukraynalı denizcinin de aralarında bulunduğu esir ve tutuklu değişimi başladı.

Haber Ukraynalı denizcilerin avukatı Nikolay Polozov tarafından duyuruldu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Polozov, esir değişimi sürecinin başladığını belirtti.

 

Havalimanında karşılandılar

Rus ve Ukrayna basınında da esir değişimi ile ilgili haberler yer aldı. Haberlerde 24 Ukraynalı askerin Moskova’nın Lefortovo Cezaevi’nden Vnukovo havalimanına otobüslerle sevk edildiği belirtildi.

Haberlerde eş zamanlı olarak Kiev Havalimanı’na inen bir uçağının Rus vatandaşı tutukluları aldığı ifade edildi. Ukraynalı askerleri taşıyan çak Kiev'de çoşkuyla karşılandı. Değişimle ülkelerine dönen askerler yakınları tarafından karşılandı.

Değişim yapılan esirlerin kimlikleri ve sayıları ile ilgili ise bir açıklama yapılmadı.

Geçen yıl, kasım ayında Karadeniz'de Ukrayna Deniz Kuvvetleri’ne ait gemilerinin kara sularına girdiğini iddia eden Rusya, Kerç Boğazı yakınlarındaki 3 gemiye müdahale etmişti. Gemideki 24 Ukraynalı denizci Rusya tarafından tutuklanmıştı.  .  

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU