HDP’nin Irak Kürdistan Bölgesi’ne gidecek heyeti netleşti

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığındaki heyet, cumartesi sabah Irak Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret edecek. HDP’li heyeti önce Barzani kabul edecek

HDP'li heyetin IKB'ye ziyaretinin detayları netleşti / Fotoğraf: Independent Türkçe

İlk kez Independent Türkçe tarafından 5 Eylül tarihinde gündeme gelen, HDP heyetinin Irak Kürdistan Bölgesi ziyaretinin detayları netleşti.

Heyette, Eş Genel Başkan Sezai Temelli’nin yanı sıra Demokratik Toplum Kongresi (DTK) dönem sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Bedran Öztürk, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür, HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan ve Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer de yer alıyor.

4 Eylül’de Erbil’e giderek Irak Kürdistan Bölgesi Parlamento Başkanı Rewaz Faik’i makamında ziyaret eden HDP’li vekiller Feleknas Uca, Nuran İmir ve Semra Güzel de heyete dahil olacak.

Yarınki ziyaretle birlikte Eş Genel Başkan Temelli, Irak Kürdistan Bölgesi’ni (IKB) ilk defa geçmiş olacak. 

Heyet, İstanbul’da 7 Eylül Cumartesi sabah 06:30’da THY’nin tarifeli uçağıyla Erbil’e gidecek.

HDP heyeti ilk Barzani’yle görüşecek

Temelli başkanlığındaki heyet, Erbil’deki ziyaretine eski Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ile başlayacak.

IKB Parlamento Başkanı Rewaz Faik’in makamına geçecek olan HDP’liler, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) adına Hero Talabani, Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) Başkanı Selahaddin Muhammed Bahaddin, İslami Toplum Partisi (Komele) Başkanı Ali Bapir, Değişim Hareketi (Goran) Başkanı Omer Seyid Ali tarafından kabul edilecek.

HDP: Gündemimizde Kürtler arası işbirliği var

Independent Türkçe’ye konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, görüşmelerin Erbil’de başlayıp, Süleymaniye’de son bulacağını söyledi.

HDP’li Taşçıer, HDP olarak her yıl Irak Kürdistan Bölgesi’ne ziyaret gerçekleştirdiklerini aktardı.

Ziyaretin daha önce planlandığını ifade eden Taşçıer, “Ziyarete farklı manalar yüklemek doğru değildir. Görüşmelerimizde her zaman olduğu gibi Kürtler arası birlik ve beraberliğin yanı sıra işbirliğinin geliştirilmesi yönünde mesajlarımız olacak. Ziyarette kayyum atamaları, Mahmur Kampı ve TSK’nın bölgede yürüttüğü operasyonlar gündeme gelmeyecek” diye konuştu.

Nisan 2018’de HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan başkanlığında, Feleknas Uca, İmam Taşçıer ve Osman Baydemir’in katılımıyla oluşan HDP heyeti, IKB’yi ziyaret etmişti. Heyet, dönemin IKB Başkanı Mesut Barzani’yle bir araya gelmişti.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU