Abu Dabi Veliahtı: Suudi Arabistan'la aynı siperdeyiz

Muhammed bin Zayid, "Bizi birleştiren hedef, Suudi Arabistan ve BAE'nin güvenliği ve bölgenin istikrarıdır" açıklamasında bulundu

Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid (solda) ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman (sağda) / Fotoğraf: SPA

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nehyan, dün yaptığı açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Suudi Arabistan arasındaki ortaklığı, çevresel zorluklar karşısında aynı siperde yer almak olarak niteledi.

Abu Dabi Mahvi kampındaki Şehit Muhafızlar Parkı'nın açılışında konuşan Veliaht Prens, "Bizi birleştiren hedef, Suudi Arabistan ve BAE'nin güvenliği ve bölgenin istikrarıdır. Kader ve geleceğimiz bizi birleştiriyor" dedi.

Şeyh Muhammed bin Zayid, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “BAE, Maarib’teki elim kazada, temiz ve kıymetli çok sayıda evladını kaybetti. Bunu atlattık. Kritik öneme sahip olan bu günlerden geçerken artık daha güçlü ve kararlıyız. Allah’a hamd olsun. Daha güçlü bir kararlılık ve çelik bir irade ile bunun da üstesinden geldik. Şehitlerimizin bulunduğu fedakarlıklar ve yakınlarının sergilediği onurlu duruş muazzam” ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan Suudi Arabistan Dış İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el- Cubeyr, yaptığı açıklamada, Riyad’ın İran rejimi ve radikal güçlerin kaos yayma ve istikrarsızlaştırma çabaları karşısında bölgede güvenlik ve istikrar sağlama çabalarına öncülük ettiğinin altını çizdi.

Cubeyr, dün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Suudi Arabistan ve "kardeş" Birleşik Arap Emilrikleri arasındaki gelişmiş ilişkilerin bölgenin aydınlık bir geleceğe sahip olması için sarf edilen çabaların temel taşını oluşturduğunu söyledi ve ekledi: 

Riyad’ın önderlik ettiği ve BAE'deki kardeşlerin çabalarıyla devam eden koalisyon, Aden, Şebva ve Abyan'da güvenlik ve istikrarı sağlamak için çalışıyor.

Kardeş Yemen’de istikrar ve güvenlik hüküm sürene kadar çaba sarf etmeye devam edeceğiz.

Yemen'deki kardeşlerimizin önündeki tek yol, Suudi Arabistan’ın çağrıda bulunduğu diyalog yoluyla iç farklılıkların üstesinden gelmektir.

Yemen ve halkı için iyilik istemeyen İran etkisinin pençelerinden kurtulmak için birlikte çalışılmalı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Abay

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU