Muhammed Mursi’nin küçük oğlu geçirdiği kalp krizi sonucu öldü

Mısır'da mahkeme salonunda kalp krizi geçirerek ölen eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin küçük oğlu Abdullah Mursi, hayatını kaybetti. Mursi’nin ölüm nedeninin de kalp krizi olduğu açıklandı

Fotoğraf: AA

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 26 yaşındaki oğlu Abdullah Mursi, hayatını kaybetti.

Abdullah Mursi’nin ölüm haberini abisi Ahmed Mursi verdi. Ahmed Mursi, kardeşinin geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini" söyledi. Mursi ailesinin avukatı Abdulmunim Abdulmaksut da haberi doğruladı.

Genç Mursi’nin araç kullanırken kalp krizi geçirdiği, yanındaki arkadaşının direksiyona geçerek Mursi’yi hastaneye götürdüğü öğrenildi.

Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi de haziran ayında mahkeme salonunda geçirdiği kalp krizi sonucu ölmüştü.

Abdullah Mursi'nin cenazesinin, Kahire'nin Nasr bölgesindeki mezarlıkta babasının yanına defnedileceği öğrenildi.  

Uyuşturucu suçlamasıyla tutuklanmıştı

Necla Mahmud–Muhammed Mursi çiftinin 5 çocuğundan birisi olan Abdullah Mursi, daha önce uyuşturucu iddiaları ile gündeme gelmişti.

Mart 2014'te Abdullah Mursi ve bir arkadaşının içinde bulunduğu araç kontrol noktasında durdurulmuş, araçta uyuşturucu bulunduğu iddia edilmişti. Benha Ceza Mahkemesi tarafından 1 yıl hapis ve 10 bin Mısır cüneyhi para cezasına mahkum edilen Abdullah Mursi 22 Temmuz 2015'te serbest bırakılmıştı. Mursi ailesi tutuklamanın siyasi amaçlı olduğunu, çocuklarının uyuşturucu kullanmadığını iddia etmişti.

Ekim 2018'de Kahire'de Mursi ailesinin evine yapılan baskında gözaltına alınan Abdullah Mursi aynı gün serbest bırakılmıştı.

Abdullah Mursi, babasının ölümünün ardından sosyal medyadan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve diğer yetkilileri suçlamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU