Londra'da başörtüsü taktığı için saldırıya uğrayan kadınlarda kaburga kırıkları ve iç kanama var

Biri 60, diğeriyse 30'lu yaşlardaki kadınlar, fiziki saldırıya uğramadan önce giysilerine dair tacize maruz kaldı

Londra'daki İslamofobik nefret suçu vakaları son 10 yılda artış gösterdi (Reuters)

Londra'da Müslüman iki kadına düzenlenen ırkçı saldırı sonucu bir kurban muhtemel kaburga kırığına, diğeriyse iç kanamaya maruz kaldı.

İki kadın, 23 Ağustos günü Londra'nın batısındaki North Ealing metro istasyonundan geçerken saat 17.30 civarında saldırıya uğradı.

 

 

İngiliz Ulaştırma Polisi (BTP), biri 60'larında diğeriyse 30'larındaki kadınların, peçe giydikleri için sözlü tacize uğradığını belirtti.

Kadınlar kısa bir süre sonra da fiziki saldırıya maruz kaldı. Yaşlı kadının kaburga kemikleri muhtemelen kırılırken, genç kadındaysa göz morluğu, bere ve iç kanama oluştu.

Yetkililer, soruşturmayla bağlantılı olarak konuşmak istedikleri başka bir kadının güvenlik kameralarında çekilmiş bir görüntüsünü yayımladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İngiltere'nin başkenti Londra'daki nefret suçları son 10 yılda düzenli artış gösterdi. Temmuz 2018 - Temmuz 2019 tarihlerinde bin 323 İslamofobik nefret suçu vakası bildirilirken, 2010'da bu rakam 350'ydi.

Birleşik Krallık genelinde 2017'den 2018'e kadar toplamda 5 bin 680'in üzerinde dini nefret suçu işlenirken, bunların yüzde 52'sini Müslümanlara karşı, kurbanın dini inanışı nedeniyle işlenen suçlar oluşturuyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU