ABD’den YPG’ye silah sevkiyatı devam ediyor

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, ABD önceki gece Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) üzerinden Fırat’ın doğusuna 150 tırlık askeri mühimmat ve zırhlı araç gönderdi

Fotoğraf: AA

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) haberine göre, uluslararası koalisyonun öncülerinden olan ABD askeri birlikleri önceki gece Irak Kürdistan Bölgesi’nin (IKB) Suriye’ye açılan Semelka sınır kapısı üzerinden Kobani’ye ve Fırat’ın doğusuna 150 tırdan oluşan konvoyla askeri mühimmat ve zırhlı araç gönderdi.

Son 20 günde üçüncü sevkiyat

Gözlemevine göre ABD, Başkan Donald Trump’ın Suriye’den askerilerimiz çekeceğiz’ açıklamasından bu yana Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrolünde bulunan bölgelere 3’üncü kez askeri yardım konvoyu ulaştırdı.

Suriye Gözlemevi, daha önce de 20 Aralık’ta ABD’nin Deyr ez-Zor bölgesine 150 ve 29 Aralık’ta da uluslararası koalisyon güçlerinin bulunduğu Rakka, Menbiç ve Ayn İsa’ya 200 tırlık konvoyun ulaştığı belirtmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ne demişti?

Amerikan haber kanalı ve internet sitesi Newsmax'e konuşan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Türklerin Kürtleri katletmesini önlemek ve Suriye'deki dini azınlıkların korunması önemli" demiş "Tüm bunlar hâlâ ABD'nin görevlerinin bir parçası" şeklinde konuşmuştu.

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin Rakka’daki yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, IŞİD Suriye Demokrat Güçleri’nin bulunduğu kontrol noktasına intihar saldırısı düzenledi. Saldırıda biri SDG’li 4’ü sivil olmak üzere 5 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.
 
 

DAHA FAZLA HABER OKU