Transfer döneminin panoraması: 4 büyükler 47 milyon euro harcadı, en kârlısı Trabzonspor

Türkiye'de transfer dönemi dün gece itibariyle sona erdi. Takımlarını yeni oyuncularla güçlendirmek isteyen kulüpler, birçok oyuncuyla sözleşme imzaladı

Kevin N'Koudou - Luiz Gustavo - Radamel Falcao

2019-2020 futbol sezonunda yaz transfer dönemi dün gece sona erdi. 

Mali sıkıntılar içerisinde olan ve borçları 14 milyar lirayı aşan Süper Lig kulüpleri buna rağmen kadrolarını güçlendirmek için birçok transfer gerçekleştirdi.

Süper Lig'in 4 büyükleri arasında transfere en çok bütçe ayıran kulüp 16 milyon 410 bin euro ile Fenerbahçe oldu. 

Beşiktaş transfer için 15 milyon 850 bin euro harcarken Galatasaray 9 milyon 100 bin euro, Trabzonspor ise 6 milyon 90 bin euroyu transfer yapmak için kullandı. 

Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu 33'üncü haftada Galatasaray'a kaptıran Medipol Başakşehir'in transfer için kasasından çıkan para 5 milyon euro oldu.

 

Radamel Falcao1 - Galatasaray.jpg
Radamel Falcao / Fotoğraf: @GalatasaraySK

 

Son şampiyon Galatasaray 13 futbolcu aldı

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, yaz transfer döneminde 13 futbolcu transfer etti. Kulüp Christian Luyindama'nın da bonservisini aldı.

Sarı-kırmızılı ekip Fulham'dan Jean Michael Seri ve Ryan Babel, Roma'dan Steven Nzonzi, Celta Vigo'dan Emre Mor, Southampton'dan Mario Lemina, Brighton'dan Florin Andone, Monaco'dan Radamel Falcao, Toulouse'dan Jimmy Durmaz, Valentine Ozornwafor, Bursaspor'dan Okan Koçuk, BB Erzurumspor'dan Taylan Antalyalı, Fenerbahçe'den Şener Özbayraklı ve Yeni Malatyaspor'dan Adem Büyük'ün transferini gerçekleştirdi.

Galatasaray'ın bu transfer için ödediği bonservis ve kiralık ücreti toplam 9 milyon 100 bin euro oldu.

Sarı-kırmızılılar transfer dönemi içerisinde Fernando'yu Sevilla'ya, Mbaye Diagne'yi Club Brugge'e, Konstantinos Mitroglou'nu PSV Eindhoven'a, Valentine Ozornwafor'u Almeria'ya, İsmail Çipe ve Emirhan Civelek'i de Kayserispor'a gönderdi.

Galatasaray'ın bu transferlerden toplam elde ettiği gelir 9 milyon 330 bin euro olarak kayıtlara geçti.

 

Luiz Gustavo1 - fenerbahce_org.jpg
Luiz Gustavo / Fotoğraf: fenerbahce.org

 

Luiz Gustavo Fenerbahçe'de

Geçtiğimiz sezon beklentilerin altında kalarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Fenerbahçe, Ersun Yanal yönetiminde yeni sezona hızlı başladı.

Oynadığı 3 karşılaşmada 2 galibiyet, 1 beraberlik elde eden sarı-lacivertliler, tranfer döneminin de en hızlı takımlarından oldu.

Sarı-lacivertliler kadrosunu, Marsilya'dan Luiz Gustavo ve Adil Rami, Çaykur Rizespor'dan Vedat Muric, Kayserispor'dan Deniz Türüç, Huddersfield Town'dan Zanka, Ankaragücü'nden Altay Bayırdır, Esteghlal'den Allahyar Sayyadmanesh, Ümraniyespor'dan Murat Sağlam, Al-Ittihad'dan Garry Rodrigues, Medipol Başakşehir'den Emre Belözoğlu ve Mevlüt Erdinç, Werder Bremen'den Max Kruse ile yeniden yapılandırdı. 

Fenerbahçe bu transferlere toplam 16 milyon 410 bin euro kaynak aktardı. 

Yaz transfer döneminde genç yıldızı Eljif Elmas'ı Napoliye 16 milyon euro bedelle transfer eden Fenerbahçe, Yasir Subaşı, Michael Frey, Mathieu Valbuena, Diego Reyes, Roman Neustadter, Mehmet Topal, İsmail Köybaşı, Martin Skrtel, Şener Özbayraklı, Roberto Soldado ile yollarını ayırdı. 

 

Ricardo Quaresma1 - AA.jpg
Ricardo Quaresma / Fotoğraf: AA

 

Beşiktaş ile Ricardo Quaresma'nın yolları ayrıldı

2019-2020 futbol sezonuna Abdullah Avcı yönetiminde başlayan Beşiktaş, transfer döneminde kadrosuna 7 futbolcu takviye etti.

Geçtiğimiz sezon kulüpte kiralık olarak oynayan Adem Ljajic'in bonservisini alan siyah-beyazlı ekip, Tottenham Hotspur'dan Kevin N'Koudou, Villareal'den Victor Ruiz, Vitoria Guimares'ten Tyler Boyd, Guingamp'tan Pedro Rebocho, Sivasspor'dan Douglas, Arsenal'dan Mohamed Elneny ve son olarak da Sporting Lizbon'dan Abdoulay Diaby'le yaz transfer dönemini kapattı. Beşiktaş yapmış olduğu transferlere toplam 15 milyon 850 bin euro ödedi.

Siyah-beyazlılar yeni sezon öncesinde Portekizli yıldız futbolcusu Ricardo Quaresma'nın yanı sıra Gary Medel, Gökhan Töre, Adriano, Mustafa Pektemek, Cyle Larin, Sedat Şahintürk, Aras Özbiliz, Nicolas Isimat-Mirin ve Alpay Çelebi ile yollarını ayırdı.

Beşiktaş yapmış olduğu satış, sözleşme fesih ve kiralık olarak yollarını ayırdığı oyunculardan 2 milyon euro gelir elde etti.

 

Yusuf Yazıcı6 - AA.jpg
Yusuf Yazıcı / Fotoğraf: AA

 

En kârlı Trabzonspor

Yaz transfer döneminin en kârlı takımı, Trabzonspor olarak göze çarpıyor. 

Altyapısından çıkarttığı Yusuf Yazıcı'yı Fransa'nın Lille Kulübü'ne 16 milyon 500 bin euro bedelle gönderen bordo-mavililer, yaptığı transferlere bonservis, imza parası ve kiralama ücreti olarak toplam 6 milyon 90 bin euro ödedi. 

Trabzonspor, İngiltere'nin Liverpool Kulübü ile sözleşmesi sona eren Daniel Sturridge'in yanı sıra, futbolcusu Caleb Ekuban'ın bonservisini satın aldı. 

Öte yandan Alexander Sörloth, Gaston Campi, Erce Kardeşler Ivanildo Fernandes, Yusuf Sarı, Doğan Erdoğan, Ahmet Canbaz, Fıratcan Üzüm, Nemanja Andusic, Mert Kurt ve Edgar Le kadroya katılan isimler oldu.

Bordo-mavililer, Yusuf Yazıcı'nın yanı sıra Olcay Şahan, Batuhan Arslan, Semih Karadeniz, Savaş Çakır, Talha Reşat Bulut, Hugo Rodagella, Muzaffer Cem Kablan, Vahid Amiri, Zargo Toure ile yollarını ayırdı.

 

Okan Buruk - ibfk_com_tr.jpg
Okan Buruk / Fotoğraf: ibfk.com.tr

 

Medipol Başakşehir'de Okan Buruk dönemi

Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu 33. haftada Galatasaray'a kaptıran ve sezon sonunda Abdullah Avcı ile yollarını ayıran Medipol Başakşehir, yeni sezona Okan Buruk ile başladı.

Yaz transfer döneminde kadroya kattığı 15 futbolcu için 5 milyon euro harcayan turuncu-lacivertliler, 23 oyuncusuyla yollarını ayırdı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU