AK Parti’nin eski Ankara İl Başkanı Yamalı’dan ihraç tepkisi: AK Parti kendi çocuklarını yedi

Davutoğlu, Özdağ, Başçı ve Üstün hakkındaki ihraç talebine bir tepki de AK Parti’nin eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı’dan geldi

Nedim Yamalı, 2015-2018 arası AK Parti Ankara İl Başkanlığı yapmıştı / Fotoğraf: Twitter (@mnedimyamali)

AK Parti’nin eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, eski Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu dahil dört isim hakkındaki ihraç talebiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Medyanotu’na konuşan Yamalı, “Bu karar bizim davamıza yapılmış büyük bir ayıptır. Davutoğlu’nun değil davanın ihracıdır bu” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti’de istişare zemini kalmadığını savunan Yamalı, "Partinin içinde Sayın Cumhurbaşkanı ile ilişki kuran, iletişim içinde olanları görünce… Bu insanlar neden içerde Davutoğlu neden ihraç ediliyor diye insan düşünüyor. Acaba Sayın Cumhurbaşkanı’nın konuştuğu Perinçekler bu parti tabanında artık daha mı çok seviliyor? Yoksa Davutoğlu mu AK Parti’nin tabanında daha çok sevgi ve saygı görüyor bunu bir düşünmek ve sormak lazım” ifadelerini kullandı.

"Devrim, önce kendi çocuklarını yer"

“Bu sadece Ak Parti tarihi, Sayın Erdoğan hikayesi ya da Sayın Davutoğlu açısından değil, bizim kanatta siyaset yapan, bizden sonraki siyasal hareketler için de kötü bir örnek oluşturdu.” diyen Yamalı şunları söyledi:

Kötü bir hikaye olduğunu düşünüyorum. Umutları kıran bir hikaye. Yen parti çalışmalarını hızlandıracak bir gelişme.

Türkiye’nin yeni bir siyasal anlayışa ihtiyacı var. Sayın Davutoğlu uzun süredir dile getiriyor. Taban demokrasisi ile başlayan hareketler aile şirketine dönüşüyor.

Türkiye’deki diğer siyasal yapıların da karşılaştığı bir tuzaktır bu. Maalesef Ak Parti de bu tuzağa yakalandı.

Hepimizin çok büyük umutlar beslediği koca bir siyasal yapıyı maalesef bugünkü haline getirdiler. Devrim önce kendi çocuklarını yer diye meşhur bir laf var. Maalesef AK Parti kendi çocuklarını yedi.

 

Eski il başkanları için de ihraç isteniyor

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Nedim Yamalı ile AK Parti'nin eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci hakkında da ihraç talebiyle disiplin işlemi başlatıldığını iddia edildi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU