İmamoğlu: Kimse bana torpilci belediye başkanı diyemeyecek, İSPARK'tan ücretsiz yararlanan 60 binin üzerinde araç tespit ettik

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İSPARK zammı ve gündemdeki konular ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSPARK'a gelen zam düzenlemesi, İBB'deki işten çıkarmalar ve Diyarbakır ziyareti ile ilgili konuştu.

İBB; İSBİKE ve İSPARK'ta ücret tarifesinde değişikliğe gitti, saatlik kiralama 2.5 TL olan bisiklet kiralamaları 3.5 TL'ye, abonelik ücreti 59 TL'den 99 TL'ye çıkarıldı.

İSPARK Belgrad ormanları giriş fiyatını yüzde 50 arttırdı.

İmamoğlu söz konusu zamlar ile ilgili finansal düzenleme olduğunu öne sürdü, İSPARK'tan 60 bini aşkın aracın ücretsiz yararlanıldığının tespit edildiğini söyledi.

"İSPARK'tan 60 binin üzerinde ücretsiz ve indirimli yararlanan araç tespit ettik" 

Bu bir finansal düzenlemeyle ilgili bir çalışma. Burada bir sistem hatası var. Bakın seçimde bangır bangır zarar etmiyor denen kurumu teslim almamızdan itibaren 18 milyon zararı var. 60 binin üzerinde ücretsiz ve indirimli yararlanan araç sayısı var. Derhal talimat verdim, tespit edilsin dedim. 3 bin değil, 5 bin değil, 60 bin. Ücretsiz diyorum, indirimli diyorum. Tümünü elden geçireceğiz. Hangi çağda yaşıyoruz, elden ücret. Burada bir kaçak var, sorun var. Ekim itibariyle tahsilat sistemi başlatacağız. Geçici bir dönem teşvik edilmesi için, kredi kartıyla 9 lira ödeyeceksiniz. Sistemin işlemediği bazı otoparklar var. Verimsiz kullanılıyor. Bunlarla ilgili düzenlemeler başlatacağız. Benim İSPARK'ım neden zarar etsin. Ayda 2-3 milyon zarar ediyor. Bir zam çalışması elbette olacaktır ancak şu anda yoktur.

Diyarbakır ziyaretinde Atatürk portresi hediye etmesi

Bu yurdumun değerleri var. Herkesin hissetmesinin isterim. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladık bir gün önce. Mustafa Kemal Atatürk bu yurdun bize kazandırılmasının öncüsü. Sadece belediye başkanlığımda değil öncesinde de bunu hissettim. Daha önce birileri hediye etmediyse onun sorunu ama ben gittiğim yere bu ve bunun gibi simgesel hediyeler götüren biriyim. 82 milyon insanın bir değeri önderi olarak bütün Türkiye'nin topyekûn mücadele vermiş bir milletin öncüsü olarak o fotoğrafı Diyarbakır'da paylaştım.

İBB'de işten çıkarmalar

Giyimi, kuşamı, halamın oğlu, dayımın kızı... Bunlar beni ilgilendirmiyor. İşe göre insanın alınması konusunda en adil sistemi getireceğim. Adaletsizlik tespit edildiyse bununla ilgili tedbir alınıyorsa bu İstanbul halkının lehinedir. Hangi sendika kurumu olursa olsun her sendikanın başındaki insan ile iş gücü ve emekçinin hakkının korunması noktasında görüşürürüm, bu konuda herkes ile yarışırım. Kimse bana torpilici, partizan belediye başkanı diyemeyecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İBB'deki işten çıkarmalarla ilgili 'Bizim de yapacaklarımız var' sözlerine yanıt

Cumhurbaşkanı'nın hangi imada bulunduğunu anlayamam. Çıkarılmak ile ilgili nasıl bir adım atabilir bilemiyorum. Çıkarılanları eğer işe alacaksa Allah razı olsun istihdam yarattı derim, mutlu olurum. İmayı yorumluyorum sadece. Keşke 200 bin kişiyi değil 2 milyon kişiyi işe alsa. İsrafa karşıyız. İnsan kaynaklarıyla ilgili çok hızlı tedbirler alacağız. Benim şahsıma 18 makam tespit edilmiş. Her esnafın, her vatandaşımızın evi, sokaklar benim makamım. Burada bir tasarruf yapacağım. Türkiye ekonomik sıkıntılardan dolayı birçok konuyu önceleyemiyor. Moraliniz yüksek olsun her şey çok güzel olacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU