Bahamaları vuran Dorian Kasırgası akşam saatlerinde ABD’ye ulaşacak

ABD'nin alarm durumuna geçmesine neden olan Dorian Kasırgası Bahamalar’da etkili oluyor. 300 kilometreye yakın hızıyla bölgeyi vuran en şiddetli kasırga olan Dorian’ın, akşam saatlerinde ABD’ye ulaşması bekleniyor

Kategori 5 seviyesine ulaşan Dorian Kasırgası’nın Bahamalar’da etkili olmaya başladığı açıklandı.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, rüzgar hızının saatte 295 kilometreye ulaştığını ve şimdiye kadar bölgeyi vuran en güçlü kasırga olarak kayıtlara geçtiğini duyurdu.

Merkezden yapılan açıklamada,  5 gün daha "kasırga" özelliğini koruması beklenen Dorian'ın, saatte 13 kilometre hızla ABD sahillerine doğru hareketine devam ettiğini belirtti. Yüklü miktarda yağış taşıyan Dorian'ın karaya ulaştıktan sonra ölümcül su baskınlarına yol açabileceği uyarısı da yapıldı.

Bahamalar’dan şimdiye kadar bir can kaybının rapor edilmediği belirtilirken, kasırganın ciddi tahribata yol açacağı tahmin ediliyor.

ABD’nin güneydoğu sahillerine yaklaşan ve pazartesi akşam saatlerinde Florida’ya ulaşması beklenen kasırganın, daha kuzeydeki Georgia ve Güney Carolina eyaletlerinde de etkili olacağı tahmin ediliyor.

 Trump: Neyin geldiğini bilmiyoruz ama hazırlıklıyız

Dorian nedeniyle Polonya ziyaretini iptal eden ABD Başkanı Donald Trump, Dorian kasırga hakkında yetkililerden bilgi aldı. Brifingin ardından bir açıklama yapan Trump, “Üzerimize neyin geldiğini bilmiyoruz ancak tüm tedbirlerimizi aldık, hazırlıklıyız." Dedi. Trump, Florida, Georgia ve Güney Carolina'da acil durum ilan edildiğini de söyledi.

 

Independent Türkçe, AA


 

DAHA FAZLA HABER OKU