“Vira Bismillah” diyen balıkçıları ziyaret eden İmamoğlu: Eski yönetim hatasını kabul etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni avlanma sezonunun başlamasıyla ağlarını denize atan esnafla Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde sabaha karşı bir araya geldi. Mezatı yöneten İmamoğlu, denizleri ve balıkları koruma uyarısı yaptı

Fotoğraf: İBB Basın Birimi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1 Eylül’de yeni avlanma sezonuna başlayan balıkçılarla sabaha karşı 04:30’da Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde bir araya geldi.

İmamoğlu’na, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı ve İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun eşlik etti.

İBB iştiraki İstanbul Yönetim Yenileme A.Ş. (İSYÖN) binasında yöneticiler ve sektör temsilcileriyle buluşan İmamoğlu, sorunları dinledi.

Ekrem İmamoğlu, sektör temsilcilerinin, “Hal, çok geniş bir alana kurulmuş ama ihtiyaçlarımıza yanıt vermiyor. 400 dönüm olmasın, 100 dönüm olsun ama kullanışlı olsun” şeklindeki sözlerine şu yanıtı verdi:

Ben, buranın yapılmaması için çok mücadele verdim 2010 yılında. 10 bin imza da topladım. Buranın uzak olduğunu biz sektörden dinledik. Plancı arkadaşlardan daha iyi yerlerin olabileceğini dinledik. Biz, Beylikdüzü açısından, daha kullanılabilir sahil açısından bakıyorduk. Bizim iddiamız, Beylikdüzü içindi. Bütün bilimsel verileri topladığımızda da İstanbul’un daha ortalama bir yerinin bulunabileceği konusunda imza kampanyası yaptım. İBB’ye gittim. O zaman CHP ilçe başkanıydım. O dönemde itirafı yapanın da, makamı var şimdi, dedi ki, ‘Haklısınız. Bir hata yapmışız orada ama iş işten geçti, ihaleye çıkıyoruz.’ Verdiği cevap oydu. Şu anda engelleyebiliyor muyuz bilmiyorum; ama mezat tek başına burada dönmüyor gibi. İnsanlar kendi işini, kendi çözüyor gibi.

İmamoğlu, sektör temsilcilerinin, “Buraya, balığın yüzde 30’u geliyor. Balığın çoğu dışarıda dağıtılıyor” sözlerine “Son dönemde yönetim de arayışları olduğunu söylemişti bize. Buna ortak akılla bir çözüm bulacağız" yanıtını verdi.

Hem esnaftan hem de vatandaştan yana olmaları gerektiğini kaydeden İBB Başkanı, mezatı da yönetti. İmamoğlu'na bir balıkçının İstanbul’da en büyük sorunu Bağcılar’da yaşadıklarını söylemeis üzerine İBB Başkanı, yardımcılarına “Not alın da Bağcılar Belediye Başkanı’na soralım. Sorun nereden kaynaklanıyor, çözüm olabilir mi diye soralım” dedi. 

"Denizleri de balığı da korumamız lazım" diyen İmamoğlu, avlanmayla ilgili tedbirlere uyulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Sezonun ilk avlanmasından dönen balıkçıları önceki gece 04:00 sularında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya karşılamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU