Merkez Bankası Başkanı Uysal: Enflasyondaki düşüş devam ediyor

Murat Uysal, Türkiye Bankalar Birliği Üyeleri ile bir araya gelerek Makroekonomik Görünüm ve Para Politikası başlıklı sunum yaptı

Fotoğraf: AA

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, enflasyon rakamlarındaki düşüşün sürdüğünü söyledi.

Merkez Bankası'nın fiyat istikrarı ve finansal istikrar amaçları doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edeceğini söyleyen Uysal, iktisadi faaliyetin ılımlı bir toparlanma eğilimi sergilediğini ifade etti.

Türkiye Bankalar Birliği Üyeleri ile bir araya gelen Uysal'ın yaptığı Makroekonomik Görünüm ve Para Politikası başlıklı sunumdaki değerlendirmeleri şöyle:

Son dönemde açıklanan veriler iktisadi faaliyetin ılımlı bir toparlanma eğilimi sergilediğini göstermektedir.
Büyüme kompozisyonu dış dengeyi olumlu etkilemektedir. Cari işlemler dengesindeki iyileşme eğiliminin sürmesi beklenmektedir.
Enflasyon görünümündeki iyileşme devam etmektedir. İç talep gelişmeleri ve parasal sıkılaştırmanın etkileri enflasyondaki düşüşü desteklemektedir.
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın Temmuz ayı Para Politikaları Kurulu toplantısında enflasyon görünümünü etkileyen tüm unsurları dikkate alarak, politika faizinin 425 baz puan indirilmesine karar vermiştir.
Merkez Bankası fiyat istikrarı ve finansal istikrar amaçları doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir.

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU