Star Wars: Karanlık tarafa geçen Rey, galaksinin kurtarıcısı olacak

Kırmızı ışın kılıcı hayli ilginç bir şeyi temsil ediyor olabilir

Star Wars hayranları Rise of Skywalker'ın yeni tanıtım videosunun filmin geleceğiyle ilgili ne anlama gelebileceğini çözmeye çalışıyor.

Disney’in D23 etkinliğinde yayımlanan videodaki en büyük sürpriz, Rey’in çift uçlu kırmızı ışın kılıcı kullanması. Rey sanki Güç’ün karanlık tarafına geçmiş gibi görünüyor.

Daisy Ridley’nin canlandırdığı karakter için bu ne anlama geliyor? Kulaktan kulağa yayılan pek çok teoriden bazıları Rey’in İmparator Palpatine’in (Ian McDiarmid) büyüsü altında olduğunu ya da klon olabileceğini tahmin ediyor.

Inverse’te üretilen bir diğer teori eğer J.J. Abrams’ın filminde gerçekleşirse filmdeki olaylar tam bir daire çizmiş olacak. Acaba burada gördüğümüz Rey galaksideki onarılmış “dengeyi” temsil ediyor olabilir mi?

Luke Skywalker (Mark Hamill), Jedi’ın Dönüşü'ndeki olayların ardından Güç'e dengenin getirileceğini açıklamıştı. Bu, Kylo Ren’in (Adam Driver) ve Snoke’un (Andy Serkis) Güç Uyanıyor'daki her şeyi sil baştan tahrip etmeye başlayana kadardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Obi-Wan Kenobi’nin sözleriyle, hem Jedi’ylar hem de Sith’ler “kesin güçleriyle” karşı karşıya gelecek. Fakat hem Rey hem de Kylo basitçe sadece iyi ya da sadece kötü tarafa uyan geçmişlere sahip değil. Tıpkı Luke gibi - ve, elbette, Darth Vader’a dönüşen babası Anakin gibi - bu insanlar için ayrımlar kolayca çizilmez.

Game of Thrones’un öncesini anlatacak dizide de yer alacak oyuncu Naomi Ackie, filmin senaryosunu “Kendimizin cevaplaması gereken sorular sormaya (çalışıyor)” şeklinde tanımladı. Devam filminde Rose olarak geri dönecek Kelly Marie Tran da, Karanlık Rey sahnesinin filmin “iyi anlamda sarsıcı” biçimde sona ermesine yol açtığını söyledi.

Belki her ikisi de Rey’in karanlık tarafa geçmediğini, fakat bunun yerine dengeyi kesin biçimde onararak Güç’ün karanlık ve aydınlık taraflarının özelliklerini birleştirdiğini ima ediyor. Eğer öyleyse, Rey galaksinin umutsuz biçimde ihtiyaç duyduğu kurtarıcı olabilir - ve belki de “Skywalker” başlığı gerçek bir karaktere gönderme yapmak yerine bir yaşam biçimini temsil ediyor olabilir.

Belki bu bitmiş filmde Rey’in tuttuğu bir tarafı kırmızı diğer tarafı yeşil, çift uçlu ışın kılıcı tarafından temsil edilecek. Tanıtım videosundaki bu dönüş spoiler’dan çok daha fazlası anlamına geliyor.

Basında yer alan haberlere göre, filmin final sahnesi görünüşe göre o kadar “akla durgunluk verici” ki Abrams filmin yapımcısı Kevin Smith’in yakın zamanda seti ziyaret ettiğinde bakmasına engel oldu.

Diğer hayranlar İmparator Palpatine’in aslında son iki filmde olduğunu ama başka bir karakter biçiminde kılık değiştirdiğini düşünüyor.

Star Wars: The Rise of Skywalker Türkiye’de 20 Aralık’ta gösterime girecek.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU