İmamoğlu: Vakıflara aktarılan 357 milyon liraya nokta koyduk

Konuşmasında israf vurgusu yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Milletin parasını nereye harcıyorsunuz?” diye sordu. Henüz kesinleşmese de Diyarbakır'da ziyaretlerde bulunmayı planladığını belirten İmamoğlu, toplu taşımaya zam konusuna da değindi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'deki belediye binasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İBB'nin geçmiş dönemlerine ilişkin israf ve ihmallerin yaşandığını tespit ettiklerini öne süren İmamoğlu, "Vakıflara verilmiş, aktarılmış 357 milyon liraya nokta koyduk" dedİ.

"İstanbul'la ilgili çok sıkı, acı tespitlerimiz var" diyen İmamoğlu, bilgilere ulaştıkça israfın boyutunun arttığını savundu:

Şu an itibariyle iptal ettiğimiz vakıflara aktarılmış kaynaklar adına söylüyorum, tam 357 milyon liralık bir sürece nokta koymuş durumdayız. Bunun içinde sadece bir vakfa yemek desteğinin 56 milyon liralık bölümü var. İnanılmaz. Bu milletin parasını nereye harcıyorsunuz? 357 milyon liralık tablo daha başlangıç. Keşke bütün bilgilere pat diye ulaşabilsek. Araçlarla ilgili kısımda da yol aldık. Ne yazık ki orada da muazzam bir israf var.

İBB Başkanı, bir vakıf için 165 milyon liralık bina yaptırıldığını öne sürerek artık bu binanın İstanbulluların olduğunu söyledi, millet iradesine vurgu yaptı:

Bir bina yapılıyor, vakfa yapılmak üzere maliyeti 165 milyon lira. Artık o bina millete ait, İstanbulluya ait, onun bunun malı değil, İstanbulluya hizmet verecek.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

İmamoğlu’ndan Cumhurbaşkanı’na: Millet iradesiyle seçilmiş iki kişi olarak İstanbul’un sorunlarını konuşalım

Erdoğan'dan İstanbul'un sorunlarını konuşmak için randevu talep ettiğini ancak hala yanıt alamadığını söyleyen İBB Başkanı, Cumhurbaşkanı ve kendisinin, seçimle iş başına gelen kişiler olduğuna vurgu yaptı.

İmamoğlu'ndan kayyum tepkisi

İBB Başkanı İmamoğlu, "Millet iradesinin yok sayıldığı her anlayışın karşısındayız" sözleriyle geçtiğimiz hafta HDP'li 3 Belediye Başkanının görevden alınıp yerlerine kayyum atanmasını eleştirdi.

“İşsizliğin neden iktidarın kötü ekonomi yönetimi”

Konuşmasının devamında İstanbul şehri ile kentteki gençlerin ihmal edildiğini savunan İmamoğlu, İSMEK kurslarında işe göre insan yetiştirip iş bulacaklarını söyledi.

İBB Başkanı, son 30-40 yılın en büyük işsizliğinin yaşandığını belirterek bu duruma iktidarın kötü ekonomi yönetiminin neden olduğunu savundu.

"Diyarbakır'a gitmişken görüşmelerim olacak"

Diyarbakır'a gidip gitmeyeceği de sorulan İmamoğlu, henüz kesinleşmese de bir nikah için Batman'a gitmeyi planladığını ve oradan Diyarbakır'a geçip ziyarette bulunmayı düşündüğünü söyledi: 

Batman'da nikaha katılacağıma söz vermiştim. Diyarbakır üzerinden Batman’a gidip döneceğim. Henüz kesinleşmedi ama Diyarbakır’a gitmişken görüşmelerim, ziyaretlerim olacak.

"Otogar 15 gün içinde tahliye edilecek, toplu taşımaya zam yapılacak"

Bayrampaşa'daki Esenler Otogarı'nın 15 gün içinde taliye edileceğini söyleyen İmamoğlu, toplu taşımalara zam yapılacağını ancak fiyat artışının belli bir oranda tutularak vatandaşı mağdur etmeyeceklerini kaydetti. 

Taksi ve minibüslere zam

İmamoğlu taksiler ile minibüslere zam yapılacağını ancak bu fiyat artışının vatandaşın mağdur edilmeyeceği oranda gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU