Carrie Fisher ölmeden önce Star Wars'la ilgili gizemli bir not bırakmış

Daha önce görülmemiş görüntülerin kullanılmasıyla oyuncu Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi’nde karşımıza çıkacak

Carrie Fisher 27 Aralık 2016'da hayatını kaybetmişti (Disney)

Yönetmen J.J. Abrams, Carrie Fisher’ın vizyona girecek Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi’nde (Star Wars: The Rise of Skywalker) yer almasının “kader” olduğunu söyledi. Fisher, filmin çekimleri başlamadan çok önce hayatını kaybetmişti.

Fisher yaklaşık 3 yıl önce ölmüş olsa da 2015 yapımı Star Wars: Güç Uyanıyor (Star Wars: The Force Awakens) için çekilen görüntüler, Prenses Leia’nın serinin son üçlemesinin son filminde yer almasını sağlayacak.

Kaliforniya’daki Anaheim şehrinde düzenlenen Disney etkinliği D23’te konuşan J.J. Abrams, Fisher’ın Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi’nde yer almasıyla oyuncudan ölümünden yıllar önce aldığı muğlak bir mesajın anlam kazandığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CNet muhabiri Cait Petrakovitz’in haberine göre J.J. Abrams, Fisher’ın 2016 tarihli kitabı Prenses Leia’nın Günlüğü’nde (The Princess Diarist) yer alan bir notta kendisinden bahsettiğini ve notta, “J.J. Abrams’a bana iki kere katlandığı için teşekkürler” yazdığını belirtti.

Kitap yayımlandığı sırada Abrams, Fisher’la yalnızca bir kez çalışmıştı. Abrams bu nedenle gelecekte Fisher’la yeniden çalışmanın “kader” olduğunu hissettiğini söyledi.

Entertainment Tonight’a verdiği bir röportajdaysa Fisher’ın filmde yer alması için yeni bir oyuncu seçme ya da CGI teknolojisi kullanmayı hiç düşünmediklerini belirten Abrams sözlerini şöyle sürdürdü:

Kullanabileceğimiz görüntüler olduğunu fark ettik. Bu görüntüler için sahne yazabilirdik. Birden bu filmin etkin bir parçası haline geldi. Ve Fisher filmde bir harika. (…) Ve hala, belki şimdi her zamankinden de çok, ölmüş olduğuna inanmak benim için mümkün değil. Çünkü filmde çok canlı. Onsuz bunu nasıl yapacağımızı bilmiyoruz ve bu yüzden sanırım gurur duyacağı bir şekilde filmin bir parçası olmasını sağlamak çok anlamlı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU