Gökçek "23 yılda 15 gün tatil yaptım mı bilemiyorum” demişti, Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından açıklama geldi

Kaynakların açıklamasına göre Gökçek 657 gün izin kullandı

Fotoğraf: AA

Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynakları eski belediye başkanı Melih Gökçek’in 425 gün yurt içinde, 222 gün de yurt dışında izin kullandığını öne sürdü.

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından iki farklı tarihlerde tatile çıkması, tartışma yarattı.

İmamoğlu’na tepki gösteren isimlerden birisi de eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek oldu.

Gökçek, sosyal medya hesabından “23 yıl büyükşehir belediye başkanlığı yaptım. Bayramların tamamında çocuklara oyuncak dağıtıp onları sevindirdim. 23 yılda toplamda 15 gün tatil yaptım mı bilemiyorum. Bu ne özgüven, halkı umursamazlık, pes doğrusu… Cumhurbaşkanı adayıymış. Siz ona da oy verirsiniz” mesajını paylaştı.

Ancak, Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynakları Gökçek’i yalanlayan bir bilgi paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaynakların paylaştığı bilgiye göre Gökçek 1995 yılından görevden ayrılana dek yurt dışında 425 yurt içinde ise 222 gün izin kullandı. Bu rakamlara hafta sonu ve bayram izinlerinin dahil olmadığı iddia edildi.

Tatil tartışması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İmamoğlu’na, “İstanbul’u sel bastı, beyefendi tatilde. Ben başbakanlığımda da, cumhurbaşkanlığımda da böyle tatil yapamadım” sözleriyle tepki göstermişti.

İmamoğlu da bu ifadelere şöyle yanıt vermişti:

Tatille ilgili göndermeler ne yazık ki, bitmiyor. Buna Sayın Cumhurbaşkanının katılması çok enteresan. 25 yıldır birçok defa ne yazık ki, ölümcül seller yaşandı, onlarca insan hayatını kaybetti. Bu kadar yılı kalkıp bir güne, 40 günlük süre içerisinde bana yüklemeleri ve bunu bir tatile bağlayarak bu şekilde vatandaşa şikayet etmeleri çok üzücü, şaşırtıcı.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU