Erdoğan: İstanbul'un bölücü örgütün temsilcilerine peşkeş çekilmesine mani olacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: HDP kendini terör örgütü güdümünden kurtaramadığı için gerçek anlamda siyasi noktaya gelememiştir

Fotoğraf: AA

Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlıklarına ‘terör iltisakı’ gerekçesiyle kayyum atanmasının yankıları devam ederken Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimde CHP’nin kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi için dikkati çekici bir yorum yaptı.

Trabzon’da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PKK'ya terör örgütü diyemeyen Meclis'teki uzantılarına sandıkta gereken dersi verelim” ifadelerinin ardından CHP’ye yüklendi söyledi:

Bay Kemal, sen bu terör örgütünün mensuplarıyla Ankara'dan İstanbul'a yürüyebilirsin ama bizim en ufak bir dirsek temasımız olamaz. Cumhurbaşkanı olarak bugüne kadar hiçbir davetime davet etmedim. Etmem. 

“Çarpık siyasi anlayışın en başında CHP ve HDP’nin yer aldığı” görüşünü dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

HDP kendini terör örgütü güdümünden kurtaramadığı için gerçek anlamda siyasi noktaya gelememiştir. HDP’den PKK’nın terör örgütü olduğunu duydunuz mu, devamlı destek. Geçmişini Cumhuriyetle bir tutan CHP’nin bu riyakarlığı niye.

CHP yönetimine, evlatlarına bir utanç değil, şeref mirası bırakmaları çağrısında bulunuyorum. Kazandığınız üç beş belediye sizi yanıltmasın.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

Değerli kardeşlerim tüm bunlarla beraber inşallah daha da ileri seviyelere geleceğiz. Lafla peynir gemisi yürümez. Aşkı ve davası olmayanlar şehir felaketi pençesinde kıvranırken önceliğini tatile verebilir. İstanbul bunu yaşadı. Trabzon gibi Fatihin emaneti olan İstanbul’a sahip çıkacağız. Bu aziz şehrin bölücü örgüt destekçilerine peşkeş çekilmesine mani olacağız. Trabzon ne kadar güçlü olursa Türkiye o kadar güçlü olur.

Kırıkkale’deki bir kafede eski eşi Fedai Varan tarafından bıçaklanan Emine Bulut’la ilgili de konuşan Erdoğan,  "Emine Bulut hanımefendi ile ilgili olay, yenilir yutulur bir olay değil. Bu ciddi bir vahşet, alçaklık, adiliktir” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU