HDP'li Kars Belediye Başkanı Bilgen adliyede talimatla ifade verdi

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, hakkında sosyal medyadaki paylaşımlarında “terör örgütü propagandası” yaptığı iddiasıyla yürütülen bir soruşturma çerçevesinde talimatla ifade vermek üzere adliyeye gitti

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen / Fotoğraf: AA

HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, milletvekili olmadan önce sosyal medyada yaptığı paylaşımlarında “terör örgütü propagandası” yaptığı gerekçesiyle ifadeye çağrıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bilgen’in ifadesi talimatla alındı.

"Daha çok Kürt sorunu ve çözüm konularıydı"

İfade sonrası Independent Türkçe’ye açıklamalarda bulunan Başkan Bilgen, 2014 yılında kendi adına açılmış çeşitli sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili ifade vermeye çağrıldığını söyledi.

 

Ayhan Bilgen
Ayhan Bilgen KArs Adliyesi'nde talimatla ifade verdi / Fotoğraf: Twitter

 

Paylaşımların içeriğini hatırlamadığını ifade eden Başkan Bilgen, “Ama içerikleriyle ilgili düşüncelerimi paylaştım. Daha çok Kürt sorunu ve onun çözümü ile ilgili konulardı. Belediyeyle ilgili herhangi bir şey yok” dedi.

"Mesajların kimler tarafından yazıldığını hatırlamıyorum"

Sosyal medya paylaşımları ile ilgili üç ay önce suç duyurusu yapıldığını aktaran Bilgen, devamında şunları söyledi:

Paylaşımlar üzerine Ankara Savcılığı örgüt propagandası yapma iddiasıyla soruşturma açmış. Ben de içerikleriyle ilgili, düşüncelerimi daha önce köşe yazılarında da ifade ettiğimi, meclis kürsüsünde de konuştuğumu, o mesajların kim tarafından nasıl ne zaman yazıldığını hatırlamadığımı söyledim.

Bilgen, 20 Ağustos’ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hakkımda ‘silahlı örgüt kurmak ve yönetmek’ iddiasıyla yeni bir dosya hazırlığını duyuyor onlara da ‘kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak mutlaka’ parçasını armağan ediyorum !” ifadelerini kullanmıştı.


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU