Trump, rakibi DeSantis'in Twitter aksaklıklarıyla dalga geçti

Cumhuriyetçi DeSantis, 2024'teki seçimlerde başkanlığa adaylığını Elon Musk'la ortak yayında açıkladı

DeSantis, Florida'da hamileliğin 6'ıncı haftasından itibaren kürtajı yasaklayan yasayı onaylamasıyla da gündem olmuştu (Reuters)

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Elon Musk'la yaptığı ortak yayınla Twitter üzerinden 2024 seçimleri için adaylığını açıklayan Cumhuriyetçi Ron DeSantis'in yaşadığı teknik aksaklıklarla dalga geçti. 

Trump'ın seçim kampanyası takımının resmi Twitter hesabındaki gönderide, kalkış sırasında devrilerek patlayan bir SpaceX roketinin üzerinde "Ron! 2024" yazan bir video paylaşıldı.

DeSantis, dün gece Türkiye saatiyle 23.00'de Musk'la canlı sohbet odası üzerinden adaylığını duyurmak isterken teknik aksaklıkların kurbanı oldu.

Yayın yaklaşık yarım saat gecikmeli başladığı gibi DeSantis'in açıklamaları da teknik sorunlar nedeniyle birçok kez kesildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Twitter CEO'su Musk, canlı sohbete çok sayıda kişinin katılması nedeniyle sunucularda yaşanan yoğunluktan ötürü aksaklık oluştuğunu belirtti.

DeSantis, 2024'te düzenlenecek başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'de Trump karşısındaki en güçlü rakip olarak görülüyor. 

Musk da geçen yıl Twitter hesabı üzerinden seçimlerde DeSantis'i desteklemeyi düşündüğünü ifade etmişti.

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden'ı ve Demokratik Parti'yi eleştiren Musk, DeSantis'in adaylığını Twitter üzerinden açıklayacağını duyurmasının ardından, bunun Cumhuriyetçi adaya oy vereceği anlamına gelmediğini belirtmişti.
 


Trump, 2019'dan beri Florida Valisi olarak görev yapan 44 yaşındaki siyasetçiyi adaylığını açıklamadan önce de eleştirmişti. 

Eski ABD Başkanı, ocaktaki açıklamasında bir dönem kendisine yakın olan DeSantis'i adaylığı düşündüğü gerekçesiyle "sadakatsiz" diye nitelemişti. "Ben olmasam DeSantis vali olamazdı" diyen Trump, Cumhuriyetçi adayın yarışa katılma ihtimaline "Bu felaket olur" diye karşı çıkmıştı. 


Independent Türkçe, Telegraph, Daily Beast

DAHA FAZLA HABER OKU