Milyonlarca dolarlık servetin varisi olan Tayvanlı lise öğrencisi, evlendikten iki saat sonra ölü bulundu

Oğlunun bir emanetçi asistanıyla "evlendikten" sadece iki saat sonra düşerek ölmesi üzerine gencin annesi, cinayet işlendiğini söylüyor

Kurbanın annesinin iddiasına göre, Tayvan'da kendisine milyonlarca dolar miras kalan 18 yaşındaki bir lise öğrencisi, sadece iki kez görüştüğü biriyle evlendikten yalnızca iki saat sonra yüksekten düşerek öldü (AP)

Kurbanın annesinin iddiasına göre, Tayvan'da milyonlarca dolarlık bir mirası devralan 18 yaşındaki erkek bir lise öğrencisi, sadece iki kez görüştüğü bir erkekle evlendikten yalnızca iki saat sonra yüksekten düşerek öldü.

Tayvan'ın orta kesimindeki Tayçung şehrinde yaşayan Lai soyadlı öğrenciye, ölümünden kısa süre önce babasından 500 milyon Yeni Tayvan doları (yaklaşık 323 milyon 447 bin TL) değerinde mülk portföyü miras kalmıştı.

Lai'nin cesedi 4 Mayıs'ta Beitun bölgesindeki bir apartmanın dışında yerde yatarken bulunurken, iki saattir eşi olan 26 yaşındaki Hsia soyadlı kişinin 10. katta yaşadığı tespit edildi.

19 Mayıs'ta bir basın toplantısı düzenleyerek oğlunun cinayete kurban gittiğini iddia eden, Lai'nin Chen soyadlı annesi bu ölümü gün ışığına çıkardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Chen, oğlunun "gey olmadığını" ve ölümünden önce Hsia'yla sadece iki kez görüştüğünü iddia etti. The Strait Times'a göre Chen, nisan sonunda hayatını kaybeden babasının yakılmasından sadece bir gün sonra Lai'nin öldüğünü söyledi.

Emanetçi asistanı olan Hsia, emlak işlerini halletme bahanesiyle o ölümcül günde Lai'yi evlerinden çıkarmıştı.

Hsia ve Lai daha sonra evliliklerini tescil ettirdi ve nikahtan iki saat sonra Chen oğlunun ölüm haberini aldı.

Gazetecilere oğlunun intihar ederek öldüğünü "asla kabul etmeyeceğini" çünkü Lai'nin "bunu yapmak için bir nedeni olmadığını" söyledi. Chen, "yumuşak başlı bir çocuk" diye tanımladığı oğlunun yerel bir üniversitede felsefe okumaya hazırlandığını ve motosiklet ehliyetiyle yeni bir scooter aldığını belirtti.

Annenin avukatları, ailenin yaklaşık 30 mülk içeren bir mirası devralan Lai'nin serveti nedeniyle öldürüldüğüne inandığını iddia ediyor.

Avukatlar, Lai'nin Hsia'yla iki kez görüştüğünü ve bu görüşmelerden birinin baba Lai'nin ölümünden sonra, emanetçi asistanı saygılarını sunmak için cenaze törenine geldiğinde gerçekleştiğini söylüyor. Hsia'nın, Lai'nin babasıyla uzun süredir devam eden bir ilişkisi olduğu bildirildi.
 


Tayçung bölge savcıları, cinayet şüphesiyle sorgulanan Hsia'nın daha sonra 300 bin Yeni Tayvan Doları (yaklaşık 193 bin 980 TL) kefaletle serbest bırakıldığını söylüyor.

Dedektifler daha sonra Hsia'yı babasıyla birlikte geçen pazartesi günü savcılıkta 5 saat boyunca sorguladı.

Basına konuşan Hsia, Chen'in görüşlerinin "tek taraflı" olduğunu ve resmin tamamını yansıtmadığını söyledi. Avukatları, Hsia'nın daha fazla açıklama yapmasını engelledi.

Adli tıp uzmanı Kao Ta-cheng, Lai'yi ve cesedin bulunduğu yeri inceledi. Adli tıp uzmanı Lai'nin maruz kaldığı yaralanmalara bakılırsa 10. kattan düşme ihtimalinin düşük olduğunu iddia ederek kafasında ya da karın boşluğunda kanama görülmediğini belirtti.

"Normalde (bir binanın 10. katından) düşmenin yol açtığı yaralanmalar bu kadar hafif olmaz" diyen uzman, Lai'nin düşmeden önce zehirlendiğinden şüphelendiğini söyledi.

Savcılık, Lai'nin cesedinin incelenmesinin ve otopsinin tamamlandığını ve cenazenin aileye teslim edildiğini belirtti. Otopsi raporu henüz açıklanmadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU