Elon Musk: Günlerim çok uzun ve karmaşık

"Her günü bir şirketime ayırıyorum"

Elon Musk, Ekim 2022'de sosyal medya platformu Twitter'ı 44 milyar dolara satın almıştı (Reuters)

Elon Musk yoğun programını nasıl yönettiğini anlattı. Musk, Wall Street Journal'ın 23-24 Mayıs'ta Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da düzenlediği CEO Council Summit'e salı günü video konferansla konuk oldu.

Tesla, SpaceX, Twitter, Boring Company gibi şirketlerin sahibi olan işinsanı, "Tahmin edebileceğiniz gibi günlerim çok uzun ve karmaşık" dedi. 

Teknoloji milyarderi, bir gününü bir şirkete ayırmaya çalıştığını ancak bunun her zaman mümkün olmadığını söyledi:

Bu salı Tesla günüydü. Ama günüm gece geç saatlerde Twitter'la son bulabilir. O zaman yarın kısmen Tesla kısmen Twitter olabilir. Böylece perşembe yarı SpaceX yarı Tesla günü olur.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İşlerinin "biraz iç içe" geçtiğini kaydeden Musk, zaman yönetiminin son derece zor olduğunu savundu.

Musk, zaman planlamasının çoğunu tek başına yaptığını ve kendisine bunda yardım eden yarı zamanlı bir asistanı olduğunu belirtti:

Önceliklerini bir başkasının bilmesi imkansız.

Tesla ve SpaceX CEO'su etkinlikte, yatırımcıların kripto para birimlerine temkinli yaklaşması gerektiğini de söyledi. Musk, kimsenin bunlara paralarının tamamını yatırmamasını tavsiye etti. Musk'ın bu sözlerinden sonra kripto para birimlerinde değer kaybı yaşandı.

Bitcoin dün yaklaşık yüzde 4 düşüşle 553 bin TL seviyesine geriledi. Ethereum, yaklaşık yüzde 4,6 düşüşle 35 bin TL'yi gördü. 

 

Independent Türkçe, CNBC, Wall Street Journal

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU