Babacan: Partilerin bakanlık paylaşmasına karşıyım, benim adamım senin adamın olmamalı

"Partilerin bakanlık paylaşmasına karşıyım. Ya bir dakika. Ganimet mi paylaşıyorsun, ne oluyor? Amaç beraber daha iyi nasıl yöneteceğiz olmalı. Hangi bakanlık olursa olsun. Benim adamım senin adamın olmamalı"

Fotoğraf: AA (Arşiv)

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Karar TV'de Taha Akyol, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleyeceğini açıklaması ile ilgili yorumlarda bulunan Babacan,  "Sinan Oğan, Erdoğan'ın yanında olmayı tercih etti. Son iki haftadır söylediklerinin tersine hareket etti. Bugün de Kılıçdaroğlu ve Özdağ arasında bir görüşme yapıldı ve sonrasında Kılıçdaroğlu ile ben görüştüm. Süreç hakkında da bizleri bilgilendirdi ama protokolün nihai halini basınla birlikte öğrendik. Bizim için önemli olan Ortak Politikalar Metni'dir. Niyet açısından iki protokol arasından bir çelişki yok. Kılıçdaroğlu'nun da bu konuda çelişmeyecek bir metine onay vereceğini biliyorum. Son 24 saatte yapılan son müzakerelerde bizim Ortak Politikalar Metni ile çelişki içine girmesin diye özel çalışmalar yapıldı. Nihai karar, seçmenimizin olacak. Onlar da değerlendirirken, siyasilerin kimliği ile birlikte değerlendiriyor. Sayın Kılıçdaroğlu'na ne kadar çok lider desteğini açıklarsa biz o kadar mutlu oluruz" diye konuştu.

Özdağ'a bir bakanlık sözü verilip verilmediği ile ilgili soruya ise Babacan, "Sayın Kılıçdaroğlu ve Özdağ arasında bir protokol var. Ve parti sözcüsü Faik Öztrak da, "Bir bakanlık paylaşımı yok" diye açıklamada bulundu. Biz de o açıklamalara itimat ediyoruz tabi ki"yanıtını verdi.

"Vatandaşlarımızın dini ve milli meselelerde daha hassas olduğunu ve bu konulara daha çok yoğunlaşmamız gerektiğine karar verdik"

"Analizleriniz doğrultusunda mı Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur söylemi tamamen değişti?" sorusuna ise Babacan şu yanıtı verdi:

Ortak bir analiz bu. Altı lider olarak seçimden üç gün sonra buluştuk. Burada vatandaşlarımızın dini ve milli meselelerde daha hassas olduğunu ve bu konulara daha çok yoğunlaşmamız gerektiğine karar verdik. Biz Sayın Kılıçdaroğlu'nun söylediklerinin de arkasında durarak hareket ediyoruz.

Biz her beraberiz, bir bakıma birbirimizin sigortasıyız ve güvencesiyiz. Vatandaşlarımız her şeyi iyi okuyor. Daha dün bir vatandaşımız bana, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun söylemlerindeki değişikliğin farkındayız ama biz gerçek niyetini biliyoruz hiç merak etmeyin biz pazar günü 'evet' mührünü basacağız" dedi. Bu bir duruş değiştirmek değil. Bu kararsız kalan seçmenlere yönelik. İki haftalık sürede politika değişmez.

"6 lider olarak özeleştiriniz oldu mu?" sorusuna da yanıt veren Babacan, "Politik olarak hayır. Sadece derdimizi anlatamadık anlamında bir özeleştirimiz oldu" dedi.

"Partilerin bakanlık paylaşmasına karşıyım"

Millet İttifakı'nın bakanlık dağılımı ile ilgili yorumlarda bulunan Babacan, "Ben ve diğer genel başkanlar sürecin tümünden sorumlu olacağız. Görevlendirme yaparken o işi en iyi kim yapacaksa o seçilecek. Partilerin bakanlık paylaşmasına karşıyım. Ya bir dakika. Ganimet mi paylaşıyorsun, ne oluyor? Amaç beraber daha iyi nasıl yöneteceğiz olmalı. Hangi bakanlık olursa olsun. Benim adamım senin adamın olmamalı. A partisi olsa ne olur B partisi olsa ne olur. Başarısız olursak hepimiz olacağız" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU