Erdoğan: Toplamı 1 puan eden partiler, yaklaşık 40 tane vekil aldılar, bununla CHP ayakta kalabilir mi?

CHP'yi eleştiren Erdoğan, "Koltuk paylaşımı yapıyorlar. Toplamı 1 puan eden malum partiler, ondan yaklaşık 40 tane vekil aldılar. Bu ne iştir? Bu nasıl hesap uzmanı imiş? Bununla CHP ayakta kalabilir mi?" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Keçiören'de sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar buluşmasında açıklamalarda bulundu.

14 Mayıs'taki seçimler sonrası Cumhur İttifakı'nın Meclis'te kazandığı milletvekili çoğunluğuna vurgu yapan Erdoğan, "Yasama organı olarak Cumhur İttifakı'nda biz varız. Ve milletimiz güçlendirmiş parlamenter laflarını ayaklarının altına altı. Cumhur ittifakı ile yola devam dedi. Eski Türkiye günlerine geri dönme tekliflerini reddetti" dedi.

Millet İttifakı'na yönelik yorumlarda bulunan Erdoğan, CHP listelerinden milletvekili adayı gösteren DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat partilerine atıfta bulunarak, "Koltuk paylaşımı yapıyorlar. Toplamı 1 puan eden malum partiler, ondan yaklaşık 40 tane vekil aldılar. 1 puanlar. Bu ne iştir? Bu nasıl hesap uzmanı imiş? Bununla CHP ayakta kalabilir mi?" diye konuştu.

"Türkiye Yüzyılı'nı sizlerle kuracağız" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

İktidara giden yolu Kandil'de ve Pennsylvania'da arayanlara milletimiz kırmızı kart göstermiştir. Bunlar talimatı Kandil'in sokaktaki eşyalarından teröristlerden alıyor. Biz Allah'tan alıyoruz. Milletimiz ekonomisini Londra'da tefecilere teslim etmek isteyenlere hadi oradan demiştir. Londra'dan 300 milyar dolar getirecekmiş. Sen ne hesap biliyorsun ne kitap. Biz sizin bildiğiniz hesapları unuttuk unuttuk. Bunlar otellerin lobilerinde sözcüsü ve İYİ Parti'nin malum Merkez Bankası'nda görev yapan kişisi ile IMF komiserleri ile görüştüler. Bize IMF'ten borç alın diye tavsiyede bulundular. 2013'te ilişkimizi kestik biz IMF ile. 

"Yasama ve yürütmede uyum sağlanması, hizmetlerde aksaklık yaşanmaması için çok önemli"

"İstikrar sürsün diyen vatandaşlarıma teşekkür ediyorum" diyen Erdoğan, "Parlamento için gösterdiğiniz iradeyi ikinci turda da sergilememiz lazım. Yasama ve yürütmede uyum sağlanması, hizmetlerde aksaklık yaşanmaması için çok önemli" ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

Başbakan önüne fırlatılan anayasa kitapçığının ülkemize büyük maliyetti oldu. Anayasa kitapçığını o zamanki başbakan sayın Ecevit ve ortaklarının önüne fırlatan; Kılıçdaroğlu ile kol kola dolaşan kişiydi. Gencimiz iş bulamadı, esnafımız iş yapamadı, turizmcimiz turist bulamadı. Bir avuç elit dışında milletimizin tüm fertleri sıkıntı çekti. Son 21 yılda tesis ettiğimiz güven iklimi ile bunu tersine çevirdik.

Erdoğan'dan seçmenlere "rehavet uyarısı"

"Yasama yürütme ve yargının uyum içinde çalışmasını biz temin edeceğiz" diyen Erdoğan, seçmenlere rehavet uyarısında bulunarak, "Bizimle birlikte eşimizin dostumuzun da muhakkak sandığa gitmelerini sağlayacağız. Zafer sarhoşluğuna girmek yok. Olmazsa olmaz sandık ve sandıkta da Allah'ın izni ile zafere yürüyeceğiz. Unutmayın, 28 Mayıs'ta bizim rakibimiz CHP genel Başkanı değildir, rehavettir, boş vermektir, "zaten öndeyiz, nasıl olsa kazanırız" duygusuna kendimizi kaptırmaktır. Keçiörenli komşularımdan bu sefer rekor bekliyorum. Sizlere güveniyorum. Sizlere inanıyorum. Beni mahcup etmeyeceğinizi çok iyi biliyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan muhalefete şu suçlamalarda bulundu:

O gece hiç istemeyeceğimiz yalanlara şahit olduk. CHP genel başkanını cumhurbaşkanı ilan ettiler. Geride olduklarını bildikleri halde öndeyiz diyerek seçmenlerini kandırdılar. Şimdi de utanmadan kandırdıysak CHP'lileri kandırdık size ne, diyorlar. Bize oy vermese de CHP'li vatandaşlarımıza böyle davranılmasını kabul etmiyoruz. Tıpış tıpış sandığa gidip oy vereceksiniz diyor, bu ne demek. Böyle siyaset yapılmaz. Gazi'nin hürmetine CHP'ye oy veren vatandaşlarımızın da bu dayatmalardan rahatsız olduğunu, FETÖ'cülerle yapılan pazarlıktan rahatsız olduğunu biliyoruz. Kandil'dekilerin çektikleri videolarla oy bunlara istemeleri CHP'lileri rahatsız ettiğini biliyorum. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU