Matt Damon hangi rolü reddettiği için çok pişman olduğunu açıkladı

"Eğer ben oynamış olsaydım nasıl bir film olurdu biliyor musun?"

Oyunculuk dalında üç kez Oscar adayı olan Damon henüz ödülü kazanamasa da senaryo kategorisinde Akademi Ödülü'nü evine götürmüştü (AP)

Matt Damon, gişe rekorları kıran 2009 yapımı Avatar'daki başrolü reddetmesini "oyunculuk tarihinde bir aktörün yaptığı en aptalca şey" olarak nitelendirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avatar'ın başrol oyuncularından Zoe Saldana'yla birlikte yeni bir tanıtım kampanyasında yer alan Damon, Entertainment Tonight'a konuştu. 52 yaşındaki oyuncu, rekorlar kıran Avatar'da yer almama kararını kınadı. Saldana, "Kariyerinin bu yüzden zarar gördüğünü sanmıyorum, güven bana" diyerek Damon'ı rahatlatmaya çalıştı.

Can Dostum (Good Will Hunting), Er Ryan'ı Kurtarmak (Saving Private Ryan) ve Köstebek (The Departed) gibi klasiklerin yıldızı da Saldana'ya şakalaşarak yanıt verdi: 

Eğer ben oynamış olsaydım nasıl bir film olurdu biliyor musun?

Boston doğumlu oyuncu, James Cameron imzalı filmde Jake Sully rolünü oynasa yaklaşık 250 milyon doları cebine koyacaktı. Damon rolü reddedince Sully, Sam Worthington tarafından canlandırıldı. Zoe Saldana da ikonik filmde Neytiri karakterine hayat verdi.

avatar-2-way-of-the-water-trailer-110222-3-7fcc8ab436204e46ab9ab7bb007b5fbe.jpg
Avatar: Suyun Yolu, 7 Haziran'dan itibaren Disney+'ta izlenebilecek (20th Century Studios)


Damon daha sonra 44 yaşındaki Saldana'yı, Avatar, 2022'deki devam filmi Avatar: Suyun Yolu ve Yenilmezler (Avangers) de dahil olmak üzere 2 milyar dolardan fazla gişe hasılatı elde eden birçok filmde yer aldığı için tebrik etti.

Saldana yanıt olarak şunları söyledi: 

Bunu planlamadım, inanın bana... Sadece seçildiğim, gerçekten çok çalıştığım ve seçmelere katıldığım için her zaman kendimi kutsanmış hissettim. Ben Matt Damon değilim. Avatar'ları geri çeviremem.

Damon pişmanlığını açıkça belli eden bir yanıt verdi: 

Muhtemelen 50 filmde oynamışımdır. Hiç 1 milyar dolar kazanan bir filmde oynamadım.

Avatar'ın yönetmeni James Cameron, geçen yılın sonlarında verdiği röportajda, Damon'a filmin kârının yüzde 10'unu kazandırabilecek, kariyerindeki bu yanlış adım nedeniyle onu teselli etmeye çalıştığını söylemişti. 

Cameron, BBC Radyosu'na konuşmuş ve Damon'ın kendini bu yüzden yıprattığını belirtmişti:

Matt sen dünyanın en büyük film yıldızlarından biri gibisin, aş artık bunu.


Independnet Türkçe, Daily Mail, BuzzFeed

DAHA FAZLA HABER OKU